Tennis

Topseedet stjerne er færdig ved Australian Open

Karolina Muchova slår Ashleigh Barty og slukker australsk håb om den første triumf hos kvinderne siden 1978.

Hjemmebanehåbet ved Australian Open, den topseedede Ashleigh Barty, er færdig i dette års turnering.

Barty, der er nummer et på verdensranglisten, mødte onsdag den 25.-seedede tjekke Karolina Muchova i kvartfinalen.

Australieren vandt første sæt i overlegen stil med 6-1 og så ud til at have direkte kurs mod semifinalen.

Men efter en medical timeout vendte Muchova tilbage på banen som forvandlet og sikrede sig andet sæt med 6-3. Det afgørende tredje sæt vandt Muchova 6-2.

- Jeg begyndte at føle mig en smule fortabt mod slutningen af første sæt. Hun spillede stort set fejlfrit, siger Muchova efter kampen.

Pausen før andet sæt i kraft af en timeout ændrede på tingene. Muchova justerede sit spil, og Barty mistede sit momentum.

- Det hjalp mig. Jeg forsøgte at komme tilbage i kampen, spillede lidt hurtigere, så duellerne ikke blev så lange som i første sæt, og det fungerede fint, siger den 24-årige Muchova.

Amerikansk modstand venter i semifinalen

Med sejren slukker Muchova Australiens håb om igen at kunne hylde en af sine egne spillere, som vinder af grand slam-turneringen. Senest en australsk kvinde vandt singlerækken i Australian Open var for 43 år siden i 1978.

I semifinalen får Muchova en amerikansk modstander i form af Jennifer Brady, der i onsdagens anden kvartfinale besejrede landsmanden Jessica Pegula 4-6, 6-2 og 6-1. Brady er seedet som nummer 22.

Den anden semifinale står mellem Naomi Osaka, der er seedet treer, og den 10.-seedede Serena Williams.