Tennis

Tusindvis af tilskuere lukkes igen ind ved Australian Open

Der kan lukkes 7500 tilskuere ind til semifinaler og finaler ved Australian Open, meddeler arrangøren.

Regeringen i den australske delstat Victoria, hvor Melbourne ligger, ophæver til midnat natten til torsdag australsk tid den nedlukning som delstaten har været ramt af de seneste fem dage grundet coronaudbrud.

Det betyder samtidig, at der atter kan lukkes tilskuere ind til tennisturneringen Australian Open. Nu har arrangøren også fået at vide, hvor mange man må lukke ind fra og med torsdagens semifinaler.

Halvdelen af Centre Court, nærmere betegnet Rod Laver Arena, i Melbourne må fyldes op af tilskuere. Det vil sige, at 7500 tilskuere kan få adgang til kampene.

- Vi ser frem til at byde fans velkommen tilbage til Australian Open til de næste fire dage og afslutte det hele på forsvarlig vis og med succes, lyder det fra turneringsdirektør Craig Tiley i en pressemeddelelse.

Tilskuerne skal bære ansigtsmasker, de steder hvor det ikke er muligt at holde afstand, fremgår det yderligere.

Fans var med i den første uge

Fansene nåede på de første dage af turneringen at skabe en atmosfære, som næsten mindede om tiden før corona.

Især den lokale helt Nick Kyrgios' kampe i anden og tredje runde gav mindelser om, hvad fans bringer til sport.

Han tabte en dramatisk femsætskamp mod Dominic Thiem i tredje runde, som blev en af de sidste optrædener med tilskuere, inden delstaten lukkede ned i fem dage.

For turneringen er det også vigtigt at få fans ind, som samtidig kan spytte lidt penge i kassen. Årets udgave af turneringen har været ekstra omkostningstung på grund af de mange coronarestriktioner og -forbehold.

Eksempel kostede det 31 millioner dollar (næsten 190 millioner kroner) at have alle spillere i karantæne op til turneringsstarten.