Tennis

Amerikaner spiller sig i første grand slam-finale

Jennifer Brady slog tjekkiske Karolina Muchova og skal spille finale mod Naomi Osaka i Australian Open.

Naomi Osaka møder Jennifer Brady i kampen om sejren i Australian Open.

Det står klart, efter at sidstnævnte bookede en finaleplads mod førstnævnte torsdag morgen dansk tid.

Brady blev finaleklar ved at slå tjekkiske Karolina Muchova i en dramatisk og velspillende semifinale, som amerikaneren vandt 6-4, 3-6, 6-4.

Det er første gang, 25-årige Jennifer Brady skal spille en grand slam-finale. Inden dette års Australian Open var hendes bedste resultat i en grand slam en semifinale i US Open.

Kampen blev afgjort i et maratonparti. Muchova havde flere breakmuligheder, men Brady afværgede dem alle og tog, hvad der tydeligvis var en forløsende sejr på sin femte matchbold.

Amerikaneren sikrede sig første sæt ved at vinde i Muchovas udlæg. Tjekken svarede dog tilbage med det samme i andet sæt, hvor hun både startede og sluttede med at bryde Bradys serv.

I tredje sæt begyndte det at lugte af en amerikansk sejr, da Brady brød til 2-1. De resterende partier blev vundet af spilleren, der servede, og så havde Muchova altså ryggen mod muren til sidst.

Det lykkedes næsten for tjekken at holde finalehåbet i live, men Brady bevarede fatningen og lukkede kampen.

Det var på forhånd sikkert, at vinderen af semifinalen ville få finaledebut i en grand slam. Karolina Muchova er således aldrig nået så langt i en af tennissportens største turneringer. Men tjekken må altså vente lidt endnu.

Finalen mellem Naomi Osaka og Jennifer Brady spilles søndag morgen dansk tid. Japanske Osaka slog Serena Williams i to sæt i sin semifinale tidligere torsdag morgen.