Tennis

Djokovic er urørlig i Australian Open-finalen

Den serbiske tennisspiller Novak Djokovic vinder Australian Open for niende gang i karrieren.

Novak Djokovic var suveræn, da han stod over for russiske Daniil Medvedev i Australian Open-finalen.

Med en sikker sejr i tre sæt vandt han turneringen for niende gang.

  • Første sæt: 7-5
  • Andet sæt: 6-2
  • Tredje sæt: 6-2

Dermed fortsatte Djokovic sin imponerende finalestatistik i Australian Open. Serberen har fortsat vundet samtlige finaler, han har spillet i turneringen - den første var i 2008.

Djokovic er nu oppe på 18 grand slam-titler, to færre end Rafael Nadal og Roger Federer har på cv'et.

Daniil Medvedev må derimod vente lidt endnu med at vinde sin første. Søndagens finale var hans anden i en grand slam. Inden opgøret havde Medvedev vundet 20 kampe i træk, men den stime fik altså en brat afslutning.

Drømmestart for Djokovic

Det gik formentlig hurtigt op for den 25-årige russer, at hans modstander søndag var af en noget anden kaliber, end han hidtil havde mødt i turneringen.

Efter kun otte minutter var Djokovic foran 3-0 efter allerede at have brudt den ellers stærkt servende Medvedevs udlæg i første forsøg. Men så kom russeren i gang og gjorde det, Djokovic lige havde formået; vinde tre partier i træk.

Tilbage ved status quo blev kampen mere jævnbyrdig, men foran 6-5 slog Djokovic til i Medvedevs serv og trak første stik.

Den høje russer åbnede andet sæt med at bryde til 1-0, men derfra stod der Djokovic på det hele. Serberen var i kontrol, og en tydeligt frustreret Medvedev ledte forgæves efter løsningerne. Det gik undervejs ud over en ketsjer.

Sejrede på under to timer

Starten på tredje sæt hjalp ikke på Medvedevs humør. Tværtimod. Djokovic cruisede afsted, og ethvert tabt point for Medvedev resulterede i russiske skuldertræk og hovedrysten.

På den anden side af nettet udstrålede Djokovic overskud. Mere eller mindre alt lykkedes for serberen, der sikkert nærmede sig sejren.

Efter 1 timer og 54 minutter fik Daniil Medvedevs lidelser deres ende.

Lørdag tog Naomi Osaka sin anden Australian Open-titel, da hun i finalen i damesingle slog amerikanske Jennifer Brady i to sæt.