Tennis

Nu får Holger Rune ATP-debut: - Fuldstændig fantastisk

Holger Rune har fået et wildcard til Argentina Open, der spilles i starten af marts.

Se Argentina Open på TV 2 PLAY

Mandag den 22. februar 2021 vil nok altid står som en ganske særlig dato for Holger Rune.

For her stod det nemlig klart, at den danske tennisspiller har fået et wildcard til ATP-turneringen Argentina Open i Buenos Aires, der spilles fra den 1.-7. marts.

Dermed får den bare 17-årige Holger Rune debut i en ATP-turnering.

- Det er så fedt. Det bliver en fuldstændig fantastisk oplevelse, og jeg er meget taknemmelig for wildcardet. Jeg glæder mig sindssygt meget, siger Holger Rune til TV 2 SPORT.

Argentina Open er en grusturnering og en såkaldt ATP 250-turnering, der er betegnelsen for de lavest-rangerede turneringer på ATP-Touren efter Grand Slam, ATP Finals, ATP Tour Masters 1000 og ATP 500.

Havde du forventet at få et wildcard til en ATP-turnering så tidligt?

- Nej, det havde jeg ikke. Men det er fedt, at de kigger ned til de unge spillere og giver dem en chance. Det er vanvittigt fedt at give de unge en chance for at komme op på ranglisten, så det ikke altid er de samme, der spiller. Og så tror jeg også turneringen gerne vil have ung energi, siger Holger Rune.

Den unge dansker er aktuelt nummer 405 på verdensranglisten - den såkaldte ATP-ranking. Og nu er han altså klar til sin første hovedturnering i ATP-regi.

Rune føler sig klar til ATP

Lodtrækningen til Argentina Open er endnu ikke foretaget, og derfor er det fortsat uvist hvilken modstander, der venter Holger Rune i første runde i Argentinas hovedstad, Buenos Aires. Lodtrækningen foretages i weekenden.

Men på deltagerlisten ved turneringen er flere relativt store tennisnavne. Den højest rangerede spiller ved turneringen er argentinske Diego Schwartzman, der er helt oppe som nummer 9 på verdensranglisten. I alt er der hele 19 spillere med ved turneringen, der er i top 100 på ranglisten.

Herunder verdens nummer 28, franske Benoit Paire, som Holger Rune slog i november sidste år i en invitationsturnering i Danmark.

- Jeg føler mig klar mentalt, tennismæssigt og fysisk. Jeg tror på, jeg kan spille med de drenge. Jeg har i princippet ingen forventninger i forhold til resultat. Men jeg har en forventning om, at jeg giver alt i kampene. For så tror jeg, jeg giver mig selv muligheden for at gå rigtig langt i turneringen, siger Holger Rune, der har tænkt sig at gøre turneringen yderst mindeværdig:

- Jeg vil huske den som min første ATP-turnering. Og forhåbentlig min første titel.

De to unge argentinere Facundo Bagnis og Thiago Tirante har ligesom Holger Rune fået et wildcard til turneringen.

Holger Rune har tidligere spillet en kvalifikation til en ATP-turnering i New Zealand, men kvalifikationen kiksede.

Danskeren rejser til Argentina onsdag, inden turneringen altså begynder onsdag den 1. marts.

Turneringen kan ses på TV 2 PLAY. Såfremt Holger Runes kamp bliver spillet på en tv-bane, sendes kampen også på TV 2 SPORT eller TV 2 SPORT X.