Tennis

Tauson leverer sensation - slår topseedet russer

Clara Tauson er videre til næste runde i WTA-turneringen i Lyon efter en yderst overraskende sejr i to sæt.

Med sine hårde, tunge slag bragede Clara Tauson ind i hovedrunden i WTA-turneringen i Lyon.

Den 18-årige dansker overraskede nemlig stort, da hun overlegent slog Ekaterina Alexandrova, der var topseedet, efter to sikre sæt. Dermed er hun klar til anden runde, der svarer til 1/8-finalen.

Clara Tauson 2 - 0 Ekaterina Alexandrova

  • Første sæt: 6-3
  • Andet sæt: 6-4
  • Tauson misbrugte seks matchbolde
  • Næste modstander er Tímea Babos fra Ungarn

Du kan se WTA-tennis på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.

Det er anden gang i karrieren, at Clara Tauson deltager i WTA-turnering. I 2019 nåede frem til første runde i Lugano i Schweiz efter sejre i kvalifikationsturneringen. Hun fik en kamp i Lugano, hvor hun tabte til Evgeniya Rodina fra Rusland.

I 1/8-finalen skal Clara Tauson møde ungarske Tímea Babos, der er nummer 105 i verden. Hun spillede sig videre med en sejr i tre sæt over russiske Varvara Gracheva.

Det forventes, at den kamp spilles onsdag.

Sådan forløb kampen /ritzau

Der er mere end 100 verdensranglisteplaceringer til forskel på de to spillere, men det var umuligt at se på hardcourt-underlaget i den franske storby.

Tværtimod havde Tauson i store perioder overtaget, når først boldene kom i spil.

Den danske tennisspiller bryder til 2-0 og kommer godt fra start. Video: TV 2 SPORT

Russeren gennemtævede for nylig verdens nummer tre, Simona Halep, i en turnering i Australien. Men hun havde det svært med Tausons knaldhårde grundslag og var tydeligt frustreret undervejs.

Billedet af en overraskelse tegnede sig allerede i kampens indledning, hvor Tauson hurtigt bragte sig foran 3-0.

Hun lod sig heller ikke gå på af, at Alexandrova kom tilbage og fik udlignet til 3-3. For Tauson svarede igen med at vinde de næste tre partier og dermed sættet 6-3.

Misbrugte seks matchbolde

Kampmønsteret gentog sig i andet sæt, hvor danskeren langt henad vejen havde fuldstændig styr på den topseedede modstanders serv.

Hun bragte sig foran 5-1, og tilspillede sig derefter tre matchbolde i egen serv.

Her så man for første gang en smule usikkerhed i Tausons spil, og hun forspildte alle tre, inden hun også tabte partiet.

Clara Tauson vandt med 6-3 i første sæt. Video: TV 2 SPORT

Yderligere to matchbolde gik efterfølgende tabt i russerens serv, men Tauson havde endnu en chance for at serve overraskelsen hjem.

Og denne gang magtede hun at tage det svære, sidste skridt. Hun fremtvang yderligere to matchbolde ved 40-15. Den første kiksede, men i syvende forsøg afgjorde hun kampen.