Tennis

- Værst tænkelige lodtrækning for Tauson

Det bliver en ordentlig mundfuld for Clara Tauson, når hun skal møde den topseedede Ekaterina Alexandrova i Lyon.

- Det er jo altid interessant at måle sig mod nogle af de allerbedste spillere i verden.

Sådan udtaler Clara Tauson selv, og man må sige, at hun møder yderst kvalificeret modstand, når hun træder ind i WTA-turneringen i Lyon mandag.

Her skal hun møde den topseedede russer Ekaterina Alexandrova, der er nummer 33 i verden.

Ifølge TV 2 SPORTs tennisredaktør Henrik Jensen bliver det absolut ikke en nem opgave for den 18-årige dansker, der rangerer som nummer 139 og i øvrigt kun har erfaring fra én WTA-turnering i 2019 samt French Open 2020.

- Det er den værst tænkelige lodtrækning for Clara Tauson. Ekaterina Alexandrova er en meget hårdtslående spiller, som har nogle af sine bedste resultater på det hurtige underlag indendørs, siger Henrik Jensen.

Han forklarer videre, at russeren spiller med høj risiko i sine slag og derfor kan komme til at lave fejl, hvis hun bliver presset til baglinjen.

- Det bliver en meget svær opgave at løse for Tauson, men hun går forhåbentlig på banen med masser af gejst og glæde i et opgør, hvor hun kan spille helt frit mod den russiske stjerne.

TV 2 SPORT og TV 2 PLAY sender Tausons kamp mandag med forventet start klokken 14.30.

Det bliver spændende at spille mod den førsteseedede i turneringen

Clara Tauson

Tauson ser frem til kampen

Turneringen i Lyon bliver spillet indendørs og på hardcourt. Dette underlag har Alexandrova gode erfaringer med, da hun vandt WTA-turneringen i Shenzhen i 2020 og var i finalen Linz i 2018.

Tilmed har russeren slået et par top-10-spillere og har blandt andet tidligere besejret verdenstreeren Simona Halep – senest i Melbourne i Gippsland Trophy i starten af februar 2021.

Clara Tauson lader sig dog ikke kue af den hårde modstander inden opgøret.

- Jeg er rigtig glad for, at jeg lykkedes med at vinde mine to kvalifikationskampe og nu er i 1. runde i hovedturneringen. Det bliver spændende at spille mod den førsteseedede i turneringen, og jeg ser frem til at spille kampen. Det er jo altid interessant at måle sig mod nogle af de allerbedste spillere i verden, siger Clara Tauson til TV 2 SPORT.

Clara Tauson har tidligere gjort det godt i Frankrig, hvor hun sidste år vandt tre kvalifikationskampe i Paris og slog Jennifer Brady ved Grand Slam-turneringen French Open i Paris.