Tennis

- Dommen var latterlig, siger frustreret Tauson

Clara Tauson havde ikke regnet med, at så stor en fejlkendelse kunne finde sted på WTA-touren.

- Tager du pis på mig?

Clara Tauson var frustreret og følte sig godt og gevaldigt bortdømt ved en forhåndsvinder longline i slutningen af første sæt.

Til sidst kunne antallet af kendelser, Clara Tauson var uenig i, ikke tælles på én hånd. Men trods de mange frustrerende episoder formåede danskeren at bruge sine aggressioner til at spille god tennis og vandt derfor semifinalen ved WTA-turneringen i Lyon med 7-5, 6-1 over Paula Badosa.

Efter kampen var jeg glad, men jeg havde nogle følelser, der skulle ud

Clara Tauson

Efter kampen sad én kendelse stadig i hende. Kendelsen, der fik hende til at spørge, om dommeren tog pis på hende. Selvom linjedommeren havde dømt Tausons slag inde, valgte hoveddommeren at overrule kendelsen og dømme den ude.

- Dommen var latterlig longline, siger Clara Tauson til TV 2 SPORT og uddyber:

- Det gør linjedommeren tydeligvis også, så ved jeg simpelthen ikke, hvad han (hoveddommeren, red.) ser. De andre kendelser var tvivlsomme. Det er meget modigt at overrule ved deuce. Men sådan er det. Jeg er mest frustreret over baghånden langs linjen, for jeg ved, den var inde.

- Jeg har prøvet det her 1000 gange før, men jeg havde måske ikke lige regnet med det på det her niveau og på de her tidspunkter.

Clara Tauson taler om nedenstående episode, hvor overdommeren vælger at dømme bolden ude:

Bolden var ikke ude, da Tauson smækkede bolden afsted. Video: TV 2 SPORT

Smed ketsjeren efter sejr

Selvom hun var tydeligt frustreret over modgangen, formåede hun altid at komme stærkt tilbage.

Den 18-årige dansker viste med andre ord tegn på mental styrke, og det er noget af det, hun har haft fokus på at forbedre.

- Jeg kan styre, hvordan jeg reagerer. Og det kan godt være, det så voldsomt ud, men man kan se på pointene efterfølgende, at jeg har nulstillet og er klar til at spille næste point, som om der ikke er sket noget.

Da det sidste point i kampen var vundet, knyttede hun venstre næve og skreg ”ja!”. Efterfølgende smed hun sin ketsjer hårdt ned i sin taske. Det er der en særlig grund til, fortæller hun:

- Det var frustrationer fra hele kampen. Jeg var bare nødt til at få noget ud. Efter kampen var jeg glad, men jeg havde nogle følelser, der skulle ud. Sådan er det bare, siger hun.

Clara Tauson havde frustrationer, der skulle ud efter sejren. Video: TV 2 SPORT

Alt i alt var det en stolt Clara Tauson, der følte, at hun både havde vundet over sin spanske modstander, dommeren og sig selv.

Den 18-årige dansker spiller WTA-finale for første gang i karrieren søndag klokken 15.30. Se med på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.