Tennis

Eksperter tror på, Tauson kan nå Wozniackis højder

To eksperter spår Clara Tauson en stor fremtid, efter at det danske tennishåb vandt WTA-turneringen i Lyon uden at afgive et eneste sæt i syv kampe.

18 år gammel lykkedes det Clara Tauson at vinde sin første WTA-titel.

Samme alder havde Caroline Wozniacki, da hun strøg til tops på WTA-niveau for første gang.

Siden vandt Wozniacki hele 28 WTA-turneringer og 1 Grand Slam-turnering i single inden sit karrierestop sidste år, men står det til to af TV 2 SPORTs tenniseksperter, der begge har fulgt Clara Tauson tæt, kan Tauson også hente et hav af WTA-titler.

- Man skal ikke sammenligne Clara Tauson og Caroline Wozniacki - andet end deres resultater. Jeg tror på, at Tauson har et kæmpe potentiale. Det samme potentiale som Wozniacki. Hvis hun udvikler sig og får udfoldet sit talent, er der ikke nogen grænser for, hvad hendes talent kan opnå, siger Kenneth Carlsen.

- Hun skal have arbejdsro og lov til at udvikle sig. Der er masser af potentiale og masser i spillet, der skal finpudses, men der er ingen grænser for, hvad hun kan opnå. Jeg er ret overbevist om, at hvis hun får udfoldet sit fulde potentiale, kommer vi til at glæde os over rigtig mange sejre og titler, siger Tine Scheuer-Larsen.

Er kommet i top-100

Clara Tauson har også den samme drøm, som Caroline Wozniacki havde: At bliver nummer et i verden.

Det lykkedes som bekendt for Wozniacki, og med turneringssejren i Lyon søndag rykkede Tauson væsentligt tættere på. Hun avancerede således 43 pladser til en plads som nummer 96 på WTA-ranglisten.

Det lå dog ikke ligefrem i kortene, at det skulle gå så godt for Clara Tauson i Frankrig. Hun var kvalifikationsspiller og skulle trække sig sejrrigt ud af syv kampe for at sikre sig titlen.

Men til hendes egen og mange andres store overraskelse lykkedes det, og Tausons første WTA-triumf kom derfor også hurtigere, end Tine Scheuer-Larsen havde forventet.

- Jeg er helt med på, at hun har haft potentiale tidligt, men at gå ud og gøre det sådan her er imponerende. Det ramte mig faktisk også lidt hårdt i dag, da hun slog sin sidste bold. Jeg var meget imponeret, siger eksperten, der kommenterede finalen.

Syv sejre uden at tabe et eneste sæt

Tauson vandt endda de syv kampe uden at afgive et eneste sæt, og tre af kampene var vel at mærke mod top-100-spillere.

- Tauson har nogle gange set markant bedre ud end sine modstandere, der ligger højere placeret på ranglisten end hende. Det har været rigtig flot, siger Tine Scheuer-Larsen.

- Hun får belønningen for alt det hårde arbejde. Hun gik ind til det med ro på, som om det er hverdagskost for hende at gå ind på sådan en centre-court. Det viser, at også det mentale og attituden er på plads til at komme videre.

I finalen i Lyon slog Clara Tauson den ti år ældre schweizer Viktorija Golubic, som hun faktisk var tæt på at give æg i andet sæt, men det endte med cifrene 6-1 til danskeren. Tauson vandt første sæt med cifrene 6-4.

Som junior opnåede Tauson en placering som nummer et i verden, og hun vandt Australian Open i pigesingle i 2019.

Wozniacki vandt også en Grand Slam-turnering som junior. Det var Wimbledon i 2006.