Tennis

- Jeg var ret nervøs, siger Tauson efter karrierens største sejr

Clara Tauson fortæller selv, at hun var nervøs inden sin første WTA-finale. Det var dog ellers ikke til at se på banen.

Søndag den 7. marts 2021 vil for altid stå som en helt speciel dag for Clara Tauson.

Det var nemlig her, at den danske tennisstjerne sikrede sig karrierens første WTA-titel - endda i overbevisende stil med en sejr på 6-4, 6-1 over Viktorija Golubic.

Det var da også en meget tilfreds Clara Tauson, der med trofæet i hænderne for turneringen i Lyon kunne sætte ord på sin første store seniortitel.

- Jeg var egentlig ret nervøs, men jeg forsøgte bare at gå ud og have det sjovt. Det var med til at sikre mig titlen, lød de første ord fra den nye danske tennisstjerne efter sejren.

- Jeg har spillet rigtig godt i den her uge, og jeg var også rigtig solidt spillende i dag.

Sender stor tak til træner

På trods af den store bedrift virkede den bare 18-årige Clara Tauson på intet tidspunkt overvældet af præstationen.

Hverken på banen, hvor Tauson leverede det ene vinderslag efter det andet, eller i fejringen af sejren.

Danskeren sad roligt på sin bænk efter den sidste bold, smilede og vinkede lidt til kameraet. Ingen tårer eller euforisk jubel.

Med andre ord virkede Clara Tauson til at høre hjemme på den helt store tennisscene. Også da hun skulle holde den obligatoriske takketale.

- Jeg vil også gerne takke min træner (Olivier Jeunehomme, red.) rigtig meget, sagde Clara Tauson, inden hun udbrød i et stort grin under præmieoverrækkelsen.

- Det er skønt, at vi har fået muligheden for at spille her under en pandemi. Det hele har fungeret rigtig godt, og det har været en rigtig god uge.

Næste opgave for Clara Tauson bliver turneringen i Skt. Petersborg i næste uge. Tauson skal dog spille sig igennem kvalifikationen, der begynder allerede i weekenden.