Tennis

Holger Runes modstander råder ham til at hyre en mentaltræner

Holger Rune kan nå langt, men han bør arbejde med sit temperament, mener Federico Delbonis. Danskeren mener ikke, at hans attitude er problematisk.

Da Federico Delbonis bragte sig foran 4-3 i andet sæt mod Holger Rune, var danskeren godt nok ikke i billedet.

Men på lydsiden var han alligevel den mest fremtrædende. Danskeren skreg nemlig frustrationerne ud efter at have sendt bolden udover bag baglinjen.

Jeg synes ikke, at jeg har et problem med min attitude

Holger Rune, tennisspiller

Det var en af flere situationer, hvor danskeren viste store følelser i kvartfinalenederlaget til Federico Delbonis.

Den rutinerede argentiner var efter kampen fyldt af rosende ord om Holger Rune. Adspurgt om danskerens talent og muligheder fremadrettet væltede roserne ud, som var det tunge slag til baglinjen.

Argentineren roste flere aspekter i Holger Runes spil, men især de følsomme udbrud mener han, at danskeren med fordel kan arbejde videre med.

- Holger Rune er et stort talent, der helt sikkert kan nå meget langt. Jeg tror ikke, at der går lang tid, før han befinder sig i top-100. Han er meget ung og dygtig allerede nu, men kan stadig udvikle sig meget, siger Federico Delbonis til TV 2 SPORT.

- Han har et stort temperament, som han skal lære at styre til sin fordel. I dag (fredag, red.) kunne jeg udnytte, at han blev frustreret. Hvis han vil lære at styre det, kan det være en god idé at hyre en mentaltræner. Tennis er et spil, der foregår meget oppe i hovedet.

Da Holger Rune kom bagud 4-3 i andet sæt imod Federico Delbonis, var danskeren tydeligvis utilfreds. Video: TV 2 SPORT

Ifølge Kenneth Carlsen - der er tennisekspert på TV 2 SPORT og til tider er træner for Holger Rune - kan danskeren lægge flere lag på i mange af spillets aspekter, blandt andet mentalt.

Han understreger dog, at Holger Rune er godt på vej, ligesom han afviser, at udbruddene var afgørende for nederlaget. I hans optik spillede Federico Delbonis ganske enkelt bedre.

- Jeg ser det ikke som en dårlig kritik. Det er gode råd, som han kommer med. Han går bare ind og kommenterer på de signaler, som han måske har opfanget.

- Holger Rune har været god til at peppe sig selv op i turneringen og have knyttet næve. Når han bliver sur, kan der godt ryge partier – det er der ikke råd til på ATP-touren. Man skal kunne tænke konstruktivt og bruge det til noget positivt. Men han bliver bedre og bedre, siger Carlsen.

- Nadal har også masser af attitude

De seneste otte år har Federico Delbonis endt sæsonen i top-100 på verdensranglisten. Med andre ord er det en rutineret tennisspiller, der udtaler sig om Holger Runes potentiale.

Selv forklarer danskeren, at "det selvfølgelig er fedt at få ros af en spiller som ham, der kommer til at ligge i top-100 mange år endnu".

Flere gange i løbet af kvartfinalen afslørede Holger Runes kropssprog og ikke mindst stemme, at han enten var frustreret eller prøvede at peppe sig selv op. Video: TV 2 SPORT

Men når det kommer til temperamentet, er han ikke enig.

- Jeg synes ikke, at jeg har et problem med min attitude. Hvis du ser Rafael Nadal, er der også masser attitude. Hvis Delbonis føler, at han kan udnytte det, er det selvfølgelig lidt ærgerligt, men det en del af mit spil, siger Holger Rune.

I samme ombæring fortæller han, at han også bruger udbruddene til at tilføre ny energi og selvtillid til sig selv. Kort efter at være blevet brudt i første sæt råbte danskeren for eksempel højt "kom nu" efter en vunden duel.

Den 17-årige dansker endte dog med at tabe kvartfinalen ved ATP-turneringen Chile Open med cifrene 6-3, 6-3 til Federico Delbonis.