Tennis

Modstander var ikke glad for at møde Tauson

Daria Kasatkina havde stor respekt for sin danske modstander i første runde af St. Petersburg Ladies Trophy.

Godt nok er Clara Tauson et relativt nyt navn på den største tennisscene, men det betyder på ingen måde, at hun er ukendt blandt modspillerne.

Tirsdag spillede Tauson første runde af WTA 500-turneringen i Sankt Petersborg, hvor hun skulle forsøge at hente sin 14. sejr i træk - 14 sejre, der blandt andet var med til at sikre den 18-årige dansker den første titel på WTA Touren.

Modstanderen var den tidligere top-10-spiller Daria Kasatkina, der i skrivende stund rangerer mere end 30 pladser over Tauson på verdensranglisten.

- Jeg var ikke glad for min lodtrækning, da jeg fandt ud af, hvilken kvalifikationsspiller jeg skulle møde, siger Daria Kasatkina ifølge WTA's hjemmeside.

- Det var en rigtig god kamp, og jeg er glad for, jeg var i stand til at vinde.

Daria Kasatkina var i 2018 oppe som nummer ti på verdensranglisten.

Clara Tauson pressede russeren til det yderste, men blev slået ud med sætcifrene 6-4, 7-6 (7-0).

'Hun bliver farlig'

I både første og andet sæt så Kasatkina ud til at have styr på danskeren, men begge gange kæmpede Tauson sig stærkt tilbage.

- Clara spillede super aggressivt, og jeg ved, det er derfor, hun vandt i Lyon, for hun kan sikkert godt lide at spille indendørs tennis. Hun kommer til at blive rigtig farlig på hardcourt (underlag, red.), især indendørs.

Med sejren i WTA 250-turneringen i Lyon gjorde Tauson sit indtog på verdensranglisten top-100, hvor hun rykkede op som nummer 96.

Nederlaget i første runde betyder formentlig, at hun ikke rykker længere frem, når verdensranglisten opdateres næste gang.