Tennis

Dansk talent får internationalt gennembrud

Endnu et dansk tennistalent er på vej frem. I weekenden har 16-årige Johanne Svendsen vundet en turnering i både single og double.

Efter Clara Tausons første WTA-titel er det allerede tid til at notere navnet på endnu et dansk talent, der markerer sig.

Johanne Svendsen hedder hun. Hun er 16 år gammel, og i weekenden har hun overraskende vundet en ITF World Junior Tour-turnering i Barranquilla i både single og double.

Resultaterne betyder, at Johanne Svendsen rykker over 100 placeringer frem på verdensranglisten for juniorspillere. Det er interessant, for når listen opdateres, rangerer hun for første gang som en af verdens 100 bedste juniorspillere, og dermed er dørene til Grand Slam-turneringerne åbnet.

- Det er for sindssygt! Jeg er træt, overvældet, glad og ikke mindst utrolig stolt. Det er min vildeste dag nogensinde. Det er det her, jeg spiller for. Den her følelse og alle de mennesker, der anerkender, lykønsker og støtter, siger Johanne Svendsen i en pressemeddelelse.

Flere overraskende resultater

I singleturneringen præsterede Johanne Svendsen at slå spillere, der ligger nummer 17, 30 og 37 på juniorranglisten. Inden triumfen lå hun selv nummer 215 med 207 som karrierens bedste.

Finalen vandt hun 6-2, 4-6, 6-0 over mexicanske Julia Garcia, der rangerer som nummer 30.

I doublefinalen vandt Johanne Svendsen sammen med sin kroatiske makker, Lucija Ciric Bagaric, 6-4, 6-4 over tjekkiske Brenda Fruhvirtova og amerikanske Madison Sleg, der var seedet som nummer fire. Tidligere i turneringen vandt Svendsen og Bagaric også over det topseedede par.