Tennis

Holger Rune sætter stort mål

Efter debuten på ATP Touren håber Holger Rune nu, at han kan spille sig ind i kvalifikationen til Grand Slam-turneringen French Open.

En karriere med fart på er blevet sat et gear op efter denne måneds debut i det fineste tennisselskab, ATP Touren.

Om en måneds tid skal han nemlig gerne ligge omkring 100 pladser længere fremme på verdensranglisten, således at han kan komme med i kvalifikationen til French Open, årets anden Grand Slam.

- Det kræver en del, men jeg tror på det. Jeg har en lille måned til det, så det er det, jeg arbejder hårdt på, siger Holger Rune til TV 2 SPORT.

Hovedturneringen i French Open begynder den 23. maj, mens kvalifikationsturneringen åbner seks dage inden.

Onsdag rejser han til Monaco for at træne med blandt andre Novak Djokovic, der er nummer et på verdensranglisten.

Et led i at forberede sig på to til fire - alt efter hvor godt det går - Challenger-turneringer på grus. Det starter i næste uge i spanske Marbella. Jagter bliver sat ind på sejre og dermed point til verdensranglisten.

Behandlet med respekt

ATP-eventyret, der startede med exit i første runde i Argentina og siden en imponerende kvartfinale i Chile, har dog allerede givet den 17-årige danske tenniskomet ekstremt stor ballast til den kommende tid.

Han fik nemlig følelsen af, at han hører til blandt de bedste på ATP Touren.

- Folk behandlede mig med respekt. Jeg får også bygget noget respekt op, når jeg får lavet nogle gode resultater og trænet en masse med dem, så de kan se, hvordan jeg spiller. Jeg følte, jeg hørte til, siger Rune.

- Det hele er meget mere professionelt end en future (mindre turnering, red.). Man bliver behandlet godt, man bor bedre, banerne er bedre. Alting er bare lækrere.

Småting mangler

Holger Rune vandt juniorernes sæsonfinale i 2019, ligesom han var nummer et i verden.

På den måde er der automatisk blevet åbnet øjne for danskeren, men nu har med egne øjne fundet ud af, at han slet ikke er så langt fra eliten.

Men der er småting, hvor han godt kan mærke, han ikke har været en del af det fineste selskab mere end to gange.

- Jeg mangler stadig lidt på fysikken, men hvis jeg mentalt er der, tror jeg på, jeg måske kan vinde en turnering, for det var alligevel fem kampe, jeg vandt, før jeg tabte en, siger Holger Rune.

- Jeg skal spille disciplineret, for de tager ikke særligt mange dumme valg. Jeg føler, at mit tennis er bedre end af del af spillerne, så jeg skal spille lidt mere disciplineret, tage de rigtige valg hele tiden og måske være lidt mere aggressiv på mine chancer. Det er meget små finesser, der skal være lidt bedre, så tror jeg, den er der.