Tennis

Verdensetter ser ligheder med Holger Rune

Holger Rune træner i disse dage med Novak Djokovic, der har tilbragt mere tid på toppen af verdensranglisten end nogen anden.

Ud over et par træningspas har danske Holger Rune og verdensetteren Novak Djokovic flere ting til fælles.

Det snakkede de to tennisspillere om efter en fælles træning, hvor Rune fik flere gode råd:

- Vi snakkede en hel masse, og han gav mig en masse tips. Jeg kan ikke så godt lide at spørge om tips fra de professionelle, for det kan blive sådan: ”Arh, han spørger også meget,” men det skete bare. Han sagde nogle ting om min forhånd og min serv, og hvad han synes, er optimalt.

- Han sagde ’vi har en masse ligheder i vores spil’, så det er jo ikke så dårligt, fortæller Holger Rune til TV 2 SPORT efter den første af to træningspas i denne uge.

Hvad sagde han, du kunne bruge?

- Han kunne godt lide min forhånd, men han sagde: ”Du har lidt samme problem, som jeg har i forhånden.” Når jeg vil generere fart i forhånden, bruger jeg lidt for meget hele kroppen i stedet at komme ind til boldene og så accelerere efter træffet i stedet for ind i træffet. Han gav mig sådan nogle små råd, som kun tennis-nørder forstår.

- Han spurgte også, hvem jeg så op til, og så sagde jeg, at jeg prøver at tage lidt fra alle de bedste spillere. ”For eksempel din retur og din baghånd. Federers netspil. Nadals attitude.” Så sagde han, at det har han også selv gjort, så han synes, det er en rigtig god måde ikke bare at idolisere én spiller, for der kommer jo ikke en ny Federer eller Djokovic.

- Derefter handlede det lidt mere om, hvordan jeg spillede, og så gav han mig de her tips – også på grus om, hvordan spillere som os skal spille på grus, for vi er jo ikke sådan nogen, der står og slår forhånd på alt. Så gav han mig lidt tips og taktik der også, så det var rigtig fedt.

Holger Rune og Novak Djokovic træner sammen både onsdag og torsdag. Aftalen kom i stand, efter Holger Rune havde skrevet til Djokovic på Instagram.

De to har tidligere trænet sammen i forbindelse med sæsonfinalen i 2019, hvor Holger Rune var inviteret med som hitting partner qua sin placering som nummer et på juniorernes rangliste.

Siden da er Holger Rune begyndt at spille seniorturneringer, og i år har han fået debut på ATP Touren med en kvartfinale i Chile Open som karrierens hidtil bedste resultat.

Holger Rune rangerer i øjeblikket som nummer 317 i verden. Djokovic ligger som nævnt nummer et, og det har han gjort i mere end 300 uger i alt.