Tennis

Stjernens smertefulde gang fik ekspert til at grine

Verdensranglistens nummer to, Daniil Medvedev, er klar til fjerde runde i Miami Open trods voldsomme problemer med fysikken.

- Nej, nej, nej… det ser vildt ud det der.

Den tidligere tennisspiller og nuværende ekspert Kenneth Carlsen prøvede i karrieren at have krampe i hele kroppen. Selvom han husker det som forfærdeligt, kunne han ikke lade være med at grine.

Russiske Daniil Medvedev spillede sig natten til mandag dansk tid videre til fjerde runde i Miami Open med en sejr i tre sæt over Alexei Popyrin fra Australien.

Verdens nummer to kunne dog dårligt gå i den afgørende del af tredje sæt, hvor han havde brudt modstanderens serv. Trods gangbesværet spillede han kampen til ende og vandt endda.

Efterfølgende var ansigtsmimikken ikke til at tage fejl af. Forløsning og ondt som bare pokker.

- Han spiller bestemt ikke skuespil. Når man har krampe, så kan man ikke gå. Det føles forfærdeligt. Han kan ikke sætte sig ned. Han skal blive ved med at gå og løbe af, sagde Kenneth Carlsen under kommenteringen.

Missede matchbold

En time forinden havde Medvedev faktisk matchbold i andet sæts tiebreak, men han missede muligheden, så Popyrin i stedet sendte kampen ud i et tredje og afgørende sæt.

Efter 2 timer og 39 minutters tennis kunne Medvedev så sætte ord på smertehelvedet.

- Det eneste, jeg tænkte på, var at undgå at falde, for gjorde jeg det, tror jeg ikke, jeg havde været i stand til at komme op, sagde Medvedev i vinderinterviewet.

- Der var nogle øjeblikke, hvor jeg bare havde lyst til at lægge mig og sige: "Okay, det er slut." Til sidst kunne jeg nærmest ikke gå. Mine ben fulgte ikke med. Jeg kunne ikke bøje benene, men heller ikke strække dem, så jeg var nødt til at forblive i den samme positur.

Udnyttede ikke problemer

Men med skridt, der ifølge russeren ikke kunne være længere end ti centimeter, fik han altså besejret Popyrin.

Australieren ærgrer sig over, at han ikke var i stand til at udnytte det fysiske overtag på storfavoritten. Især i partiet, hvor Medvedev brød hans serv.

- Han havde allerede problemer med krampe i det parti, hvor han brød mig. Når jeg tænker tilbage, skulle jeg have servet anderledes og fået ham ud at løbe i hjørnerne. Det kunne have rakt, siger han.

Daniil Medvedev får kamppause mandag. Tirsdag møder han amerikanske Frances Tiafoe, der 'nøjedes' med to timers tennis i sin tredjerundesejr over Dusan Lajovic.

Miami Open kan ses på TV 2 SPORT X og TV 2 PLAY.