Tennis

- En af de fedeste kampe længe, siger Holger Rune trods nederlag

Tilskuere på tribunerne var med til at gøre Holger Runes ATP-kamp i Marbella til "en af de fedeste længe".

Andalucia Open blev en kort fornøjelse for Holger Rune.

Sydkoreanske Soonwoo Kwon, der er nummer 81 på verdensranglisten, var modstanderen i 1. runde i den spanske ATP 250-turnering, og efter tre tætte sæt og to og en halv times tennis stod det klart, at han lige nøjagtigt blev for stor en mundfuld for den 18-årige dansker.

Det er helt klart en af de fedeste kampe, jeg har spillet i lang tid

Holger Rune

Danskeren, der tabte kampen med 3-6, 6-3, 6-7, var ellers oppe med et break to gange i det tredje og afgørende sæt, men formåede ikke at gribe chancen.

- Det er jo faktisk skidt, at jeg ikke lukker kampen, når jeg har så mange breaks, og jeg servede relativt godt. Men jeg hjalp ham med at vinde den her kamp, siger Holger Rune til TV 2 SPORT.

Inden mandagens kamp havde Holger Rune blot spillet fire kampe på ATP-touren, og den manglende erfaring endte med at blive afgørende, da Kwon brød tilbage begge gange og til sidst viste køligheden i den afgørende tiebreak.

- Jeg er normalt rimelig kold og har ikke problemer med at lukke mine kampe, men selvfølgelig går der lidt flere tanker igennem mit hoved, for det er jo kun min tredje ATP-turnering.

- Jeg får ikke de her muligheder hver uge, så jeg føler, at når jeg får sådan en mulighed, er jeg nødt til at udnytte den. Det kan godt være, jeg bliver lidt stresset over det, men jeg prøver at være iskold, siger Holger Rune.

Holger Rune, der selv er nummer 321 i verden, havde fået et wildcard til den spanske turnering, der er rangeret i den laveste kategori på ATP-touren.

"En af de fedeste kampe længe"

Turneringen i Marbella var Holger Runes tredje deltagelse på ATP-niveau, efter han i marts fik et wildcard til Argentina Open og ugen efter kvalificerede sig til Chile Open. Alligevel var noget anderledes denne gang.

For første gang i karrieren var der nemlig tilskuere på lægterne, da Holger Rune gik på banen til en ATP-kamp.

- Det er helt klart en af de fedeste kampe, jeg har spillet i lang tid. Det var med publikum, og der var masser af support på min side. Jeg gav den 100 procent. Jeg kunne ikke have gjort mere.

- Det har været lidt dødsygt at spille uden tilskuere, hvis jeg skal sige det lige ud. At stå her med et halvfyldt stadion var en vanvittig oplevelse, siger Holger Rune.

Til trods for coronapandemien er det ved Andalucia Open tilladt at lukke et begrænset antal tilskuere ind.

Holger Rune har en målsætning om at spille sig tilstrækkelig langt op på verdensranglisten, så han kan komme ind i kvalifikationen til French Open i maj. Danskeren ved dog endnu ikke, hvornår han igen skal i aktion.