Tennis

Holger Rune har fundet en svaghed hos sin modstander

Holger Rune brugte søndagen på at træne med den spiller, han står over for ved ATP-turneringen i Marbella mandag.

Mens kedeligt og vådt påskevejr drypper ned på den almene dansker, skinner solen på en ung dansk gut i det spanske.

Holger Rune befinder sig lige nu i det solrige Spanien, men det er ikke for at holde ferie. Tværtimod.

Den unge dansker er nemlig draget til Marbella for endnu en gang at forsøge at cementere sit navn fast på ATP-scenen. Mandag eftermiddag skal Rune igen på grusset, når han skal spille sin blot tredje ATP-turnering i karrieren.

Holger Rune skal op imod verdens nummer 81, Soonwoo Kwon, der går ind til turneringen som 7. seedet. Danskeren er dog stadig favorit hos bookmakerne, og selv har tennistalentet da også gjort sin forberedelse på sin sydkoreanske modstander. Søndag morgen stod de to spillere på hver sin side af nettet i forbindelse med en træning.

- Jeg kunne godt mærke, at han ikke er så komfortabel på grus. Da jeg spillede toppede bolde, og bolden hoppede lidt skævt og lidt højere, var det klart, at han har flere mistiminger, siger Rune til TV 2 SPORT og uddyber:

- Han har et godt træf, når det går hurtigt, og han rammer den godt, men jeg kunne godt mærke, han havde svært ved, når den kommer lidt højere, og spillet bliver lidt langsommere.

Se Holger Rune mod Soonwoo Kwon på TV 2 SPORT X og TV 2 PLAY omkring klokken 13.30.

Jeg har spillet på grus siden februar, så jeg er jo en grus-haj nu

Holger Rune

'Jeg er en grus-haj nu'

Soonwoo Kwon går ind til kampen mod Holger Rune uden en sejr på grus siden en Challenger-turnering tilbage i 2018.

Holger Rune er derimod efterhånden erfaren på grus, hvorfor den unge dansker sidder med en god fornemmelse i maven.

- Han er stadig en god tennisspiller, og han er stadig god på grus, men han har det lidt sværere der, så det bliver en svær kamp. Men omvendt føler jeg mig godt tilpas på grus. Jeg har spillet på grus siden februar, så jeg er jo en grus-haj nu.

Holger Rune er dog også overbevist om, at han ikke er den eneste, der går på banen med en tro på at kunne sejre.

- Jeg tror på, at jeg kan slå ham, men han tror også på, at han kan slå mig. Så det bliver en meget lige kamp, tror jeg, og så må vi se, hvem der er bedst under pres.

Andalusien Open starter mandag og bliver spillet en uge frem. Der er tale om en ATP 250-turnering, som er det lavest rangeret af de forskellige ATP-niveauer.

Der er dog stadig flere verdensstjerner med i Spanien, hvor Pablo Carreno Busta er førsteeedet, mens norske Casper Ruud er tredjeseedet.