Tennis

Holger Rune ude i første runde af ATP-turnering

Holger Rune brød modstanderen to gange i tredje sæt, men formåede ikke at vinde.

Holger Rune tog mandag hul på karrierens tredje ATP Tour-turnering, Andalucia Open i spanske Marbella.

Det blev dog til et førstenederlag i tre sæt over sydkoreanske Soonwoo Kwon, der ligger 240 pladser højere på verdensranglisten end den 17-årige dansker.

Holger Rune 1-2 Soonwoo Kwon

  • Første sæt: 3-6
  • Andet sæt: 6-3
  • Tredje sæt: 6-7 (4-7)
  • Kwon er nummer 81 i verden. Rune er nummer 321
  • I anden runde venter Facundo Bagnis (104) eller Francisco Cerundolo (114)

Holger Rune debuterede i ATP-sammenhæng for en måned siden i Buenos Aires, hvor han røg ud i første runde. Ugen efter kvalificerede han sig via tre kampe til ATP-turneringen i Santiago, hvor han nåede frem til kvartfinalen.

Lige nu er ethvert ranglistepoint vitalt for danskerens mål om at bringe sig i spil til kvalifikationen til årets anden Grand Slam, French Open, som starter den 23. maj. Det kræver, at han avancerer omkring 100 pladser.

Sådan forløb kampen /ritzau/

Holger Rune indledte kampen med storm og spillede sig frem til en breakbold i første serveparti. Desværre for danskeren lykkedes det ikke, og i stedet fulgtes de to ad frem til 2-2.

Derefter vandt Kwon tre partier i træk og kunne til sidst serve sættet hjem.

I andet sæt var det så Rune, der måtte afværge en breakbold i første parti. Danskeren oppede sit spil og bragte sig hurtigt på 3-0.

Derfra fulgtes de ad, men til slut servede Holger Rune sættet hjem med et flot servees.

Holger Rune brød Kwon to gange i tredje sæt, men han formåede ikke at holde sin egen serv efterfølgende, og så skulle afgørelsen findes i tiebreak.

Her var danskeren stort set hele tiden på hælene, og selvom han ikke gav op, endte det med et ret klart nederlag, da afgørelsen skulle findes.