Tennis

Ekspert efterlyser mere fandenivoldskhed fra Tauson

Første runde blev endestationen for Clara Tauson i Bogotá, hvor hun var seedet i en WTA-turnering for første gang.

Det sluttede med et forhåndsslag i nettet, og så var Clara Tauson færdig i Colombias hovedstad, Bogotá, inden hun for alvor var kommet i gang.

Den 18-årige dansker, der var seedet fire i WTA 250-turneringen, tabte til verdens nummer 213, Daniela Seguel fra Chile, i første runde.

- Det er altid ærgerligt, når Clara Tauson taber. Jeg havde gerne set noget mere fandenivoldskhed. Selv om spillet ikke fungerer, er det med at prøve at finde nogle løsninger alligevel. Og til sidst virkede hun en lille smule modløs. Så på den måde, ja, lidt skuffende, siger TV 2 SPORTs tennisekspert Tine Scheuer-Larsen.

Faldt sammen i andet og tredje sæt

Tauson kom bagud 1-3 i første sæt, men fik herefter gang i motoren og vandt sættet 6-3.

I andet sæt var hun også nede med 1-3, men denne gang udeblev comebacket, og i tredje og afgørende sæt fik danskeren blot skrabet to partier til sig.

- Det var egentlig meget godt kæmpet af Clara Tauson, at hun kom tilbage i første sæt og vandt det efter en lidt sløj start, men så faldt det helt sammen i andet og tredje sæt.

Kampen er meget lærerig for hende

Tine Scheuer-Larsen, TV 2 SPORTs tennisekspert

- Hun lavede lidt for mange dobbeltfejl (fem i andet sæt og fire i tredje sæt, red.) og fik ikke rigtig nok ud af serven, og hun kæmpede heller ikke for hvert eneste point. Jeg skal også lige sige, at det er meget tynd luft, de spiller i, og bolden flyver let, og det gjorde den også for Tauson. Det var bare ærgerligt. Hun fik det ikke til at fungere, lyder det fra eksperten.

Seedning spillede ingen rolle

Det var første gang, at Clara Tauson var seedet i en WTA-turnering. Tine Scheuer-Larsen tror dog ikke, at det spillede ind.

- Jeg tror, at hun er rimelig cool med, om der står et tal eller ej. Det var mere spillet. Hun kæmpede rigtig meget med at få sit eget spil til at fungere. Næsten mere mod sig selv end mod modstanderen.

I begyndelsen af tredje sæt var Tauson så frustreret over sit eget spil, at hun to gange kastede med sin ketsjer. Og da hun hamrede en bold langt væk, var en advarsel uundgåelig.

Clara Tauson kastede to gange med ketsjeren og hamrede til sidst en bold ud af anlægget i Bogotá, før hun fik en advarsel. Video: Bo Bentsen

En lærerig kamp for Tauson

Nederlaget til chilenske Seguel var Clara Tausons bare femte nederlag i 27 kampe i år.

Når skuffelsen har lagt sig, er Tine Scheuer-Larsen ikke et sekund i tvivl om, at Tauson nok skal komme hurtigt videre.

- Jeg tror også, at kampen er meget lærerig for hende. Tauson og hendes træner, Olivier Jeunehomme, får sig en god snak om det her, så hun er bedre rustet til næste kamp, hvor spillet ikke fungerer optimalt, men at hun så kan finde en løsning og få en dårlig dag til at se bedre ud, end den gjorde i Bogotá, siger eksperten og peger til sidst på, hvor Tauson skal blive bedre:

Clara Tauson midt i en tænkepause i Bogotá.

- Hun skal lære, at det enkle godt kan spille en stor rolle. For eksempel slå alle bolde ind i banen eller spille nogle høje topspundne bolde, når hun spiller på grus.

- Hun skal også arbejde lidt mere, når spillet ikke fungerer, så hun alligevel får det bedste ud af det. Fordi så føler jeg, at Clara har et højere bundniveau, end hun viste i Bogotá. Og det er dét, hun skal lære at få frem i sådan nogle situationer, hvor spillet bare ikke kører, som hun gerne vil have det, siger Tine Scheuer-Larsen.

Næste turnering for Clara Tauson er WTA 250-turneringen i Charleston, USA, der begynder 12. april.