Tennis

Hvorfor var det netop Holger Rune, der fik ét af blot fire wildcards?

Flere faktorer har sikret Holger Rune et wildcard til ATP 1000-turneringen i Monte Carlo, mener tennisekspert.

Holger Runes korte karriere på ATP Touren når en foreløbig kulmination, når han i næste uge er med i en af sæsonens største turneringer.

ATP 1000-turneringen Rolex Masters i Monte Carlo er spækket med verdens bedste spillere, men der er også blevet plads til verdens nummer 321 fra Danmark.

Et af blot fire wildcards til turneringen er nemlig blevet tildelt 17-årige Rune.

- Det er vanvittigt flot. Det er det faktisk. Det er en lang og meget traditionsrig turnering, så stor cadeau, siger TV 2 SPORTs tennisekspert Kenneth Carlsen.

Trænede i Monaco med Djokovic

Holger Rune fik debut på den største tennisscene, ATP Touren, for godt en måned.

Fem kampe er det blevet til, så hvorfor er det egentlig, at det lige er ham, der får et wildcard? Det er der formentlig flere årsager til, vurderer Kenneth Carlsen.

- Han får det, fordi han er et af verdens største talenter. Han har været nummer et i verden som junior, hvor han også vandt French Open.

- Så har han været dernede nogle gange, og de kender ham. Han har trænet i Monaco med blandt andre Novak Djokovic. Det betyder også noget.

- Og så har han fået en ny manager, som måske også har været inde over. Der er nok flere ting, der er gået op i en højere enhed.

Otte spillere fra verdens top-10 er med i turneringen - herunder verdens nummer et Novak Djokovic og gruskongen Rafael Nadal.

Giver rutine

De otte højstseedede spillere sidder over i første runde, men der kan meget vel vente karrierens hidtil største opgave for den unge dansker.

- Det er en fantastisk turnering for ham, hvor han kan få rutine med de allerbedste grusspillere i verden. Det bliver sjovt for ham at måle sig med spillere fra øverste hylde, siger Kenneth Carlsen.

Holger Rune er garanteret ti point til verdensranglisten med sin entré i turneringen.

Ethvert point, han kan komme i nærheden af, er vigtigt for et stort mål for danskeren, der håber på at blive en del af kvalifikationen til French Open i maj. Det kræver, at han rykker omkring 100 pladser frem på verdensranglisten.