Tennis

Holger Rune har en chance mod topspiller, vurderer ekspert

Holger Rune møder i Monte Carlo Masters norske Casper Ruud, der er nummer 27 i verden. Det er danskerens debut i en ATP 1000-turnering.

Se Holger Rune-Casper Ruud på TV 2 SPORT X.

17-årige Holger Rune runder tirsdag en milepæl i karrieren, når han får debut i den store turnering Monte Carlo Masters.

Det er nemlig første gang, danskeren skal prøve kræfter med en ATP 1000-turnering – det vil sige en turnering, hvor kun de fire grand slams og sæsonfinalen rangerer højere.

Med andre ord bliver det karrierens hidtil største kamp for Holger Rune. Her møder han norske Casper Ruud, der er næsten 300 pladser foran danskeren på verdensranglisten.

Alligevel mener TV 2 SPORTs tennisekspert Michael Tauson ikke, at førsterundekampen nødvendigvis bliver endestationen for danskeren.

- Der er ikke nogen tvivl om, at Casper Ruud er en bedre spiller pt, men når Holger Rune spiller godt, er han bedre end nummer 300 i verden, så han har en chance.

- Selvfølgelig er Holger Rune klart underdog, men jeg så også Casper Ruud i Marbella i sidste uge, og der var jeg ikke vildt imponeret. Så hvis Holger spiller op til sit bedste og kan holde hovedet højt, kan man med danske briller godt håbe på en sejr, vurderer Michael Tauson.

Holger Rune måtte se sig slået i første runde af ATP-turneringen i spanske Marbella. Efter tre tætte sæt tabte han til verdensranglistens nummer 81, Soonwoo Kwon.

Casper Ruud, der er nummer 27 på verdensranglisten, har flere store resultater bag sig. Blandt andet har han vundet en enkelt ATP-turnering i karrieren trods sine bare 22 år.

Michael Tauson har dog set svagheder i nordmandens spil det seneste stykke tid – og det kan blive Holger Runes fordel.

- Casper Ruud var ikke så farlig i Marbella. Han stod og spillede boldene rundt og tabte også til den helt unge Carlos Alcaraz. Han var ikke rigtig farlig, så jeg synes, at der er en chance for Holger Rune.

- Han skal spille sit allerbedste og rigtig aggressivt. Det er vigtigt, at han holder sin baneposition – han må ikke falde for langt tilbage og lade Ruud styre, forklarer eksperten.

Ved Monte Carlo Masters deltager en stribe af verdens bedste tennisspillere, blandt andre Rafael Nadal og Novak Djokovic. Faktisk er det kun Dominic Thiem og Roger Federer fra top-10, der har meldt fra.

- Holger Rune har x factor

17-årige Holger Rune er kommet med til turneringen i Monte Carlo på et wildcard og står altså for første gang over for Casper Ruud.

De to nordiske stortalenter har med deres bare 17 og 22 år på bagen formentlig mange opgør i vente fremover.

Sammen med det svenske brødrepar Michael og Elias Ymer kan de to spillere ifølge Michael Tauson meget vel komme til at kæmpe om at blive den bedste spiller i Norden de næste mange år.

De to duellanter i dagens kamp har i hvert fald stor mulighed for at skabe sig en god karriere, vurderer tenniseksperten.

- Jeg synes, at Casper Ruud har bevist mere, men Holger Rune har potentiale – der er noget x-faktor over ham, siger Michael Tauson, der understreger, at danskeren fortsat er i en udviklingsfase.

Holger Rune fik tidligere på året debut på tennissportens største scene, ATP-touren, og har indtil videre spillet tre turneringer på det såkaldte ATP 250-niveau.