Tennis

Kontroversiel kommentar fra stjerne: - I det mindste har jeg fået 12.000 euro

Benoit Paire glæder sig over det pengebeløb han har fået for at spille én kamp ved ATP-turneringen i Monte Carlo.

Se med fra denne uges Monte Carlo Masters på TV 2 PLAY og TV 2 SPORT X.

Benoit Paires succesoplevelser har været få, siden coronapandemien for et år siden lukkede tennissporten ned.

For da sporten kunne vende tilbage i august, var franskmanden, der er nummer 35 på verdensranglisten, fortsat fraværende. I hvert fald mentalt.

Jeg bliver deprimeret af at komme til sådan en kirkegård

Benoit Paire

17 gange har han været i kamp siden genåbningen, og 15 af gangene er han gået fra banen som taber. Det skete senest søndag, hvor han tabte sin første kamp ved Monte Carlo Masters, der som så mange andre turneringer i øjeblikket spilles uden tilskuere.

- Jeg giver ikke noget for den kamp. Nu har jeg en double-kamp, og så tager jeg hjem. En to timers køretur. Jeg bliver deprimeret af at komme til sådan en kirkegård.

- Alt er tomt, og stemningen er trist. Jeg føler mig skidt tilpas, når jeg er på banen, siger Benoit Paire ifølge det spanske medie AS.

Finder glæde i pengebeløb

Paire, der for en måned siden tabte til det danske stortalent Holger Rune, tager dog ikke tomhændet hjem fra den prestigefyldte turnering, selvom det i første runde endte med et nederlag i tre sæt til amerikanske Jordan Thompson.

Benoit Paire under Acapulco Open i Mexico, hvor han røg ud i første runde.

For pengene kan ingen tage fra den 31-årige franskmand.

- I det mindste får jeg 12.000 euro (89.200 kroner). Nu vil du måske sige: "Han taler meget om penge", men jeg har fået 12.000 euro for at slappe af på hotellet og køre hjem. Det er perfekt, siger Benoit Paire.

De 12.000 euro er det beløb, som alle spillere får for bare at spille første runde i Monte Carlo Masters, der som turnering er rangeret i kategorien under de fire Grand Slams. Vinderen af turneringen kan glæde sig over 1000 point til verdensranglisten og en præmiesum på det, der svarer til 1,8 millioner kroner.

"Tennis er ikke en prioritet"

Det er ikke første gang, at Benoit Paire lufter sin utilfredshed med tennissporten. Ved Miami Open i marts sagde han, at "tennis ikke er en prioritet for tiden", og at hans mål ved alle turneringer er at komme ud af boblen, der bliver oprettet for at undgå smitte med coronavirus.

Benoit Paire må vente lidt med at træde ud af boblen i Monte Carlo, da han tirsdag skal spille double med sin makker, Adrian Mannarino.

Men motivationen vil næppe være med i tennistasken. Det skulle da lige være, hvis han kunne se værdi i at få de 7.500 euro (55.800 kroner), der gives for at nå anden runde i doubleturneringen.

- Det eneste tidspunkt jeg har det godt, er når jeg kommer hjem og ikke behøver at bære en maske.

Franskmanden har tidligere været oppe som nummer 16 på verdensranglisten. Han har i alt tre titler på ATP-touren. To af dem vandt han i 2019.