Tennis

Tauson lærte noget vigtigt i stort comeback

Clara Tauson skal for anden gang i karrieren spille kvartfinale i en WTA-turnering.

En kraftig forbinding om knæet og en hård start på andet sæt var ikke nok til at slå Clara Tauson ud af kurs.

Derfor er danskeren nu klar til kvartfinalen ved WTA-turneringen i amerikanske Charleston efter en hårdt tilkæmpet sejr på 6-1, 6-4 over australske Ajla Tomljanovic.

Tauson fik en god start på opgøret med en sikker sejr i første sæt, men i andet sæt kom hun i problemer, da Tomljanovic spillede sig foran med 4-1. Det lykkedes dog den 18-årige dansker at hanke op i sig selv, og hun formåede derfor at spille sig tilbage i sættet og vinde kampen.

- Selvom hun kom foran 4-1, tænkte jeg stadig, at det var en rigtig lige kamp, og jeg havde stadig nogle muligheder, som jeg ikke udnyttede, så jeg forsøgte bare at fortsætte med at spille på samme måde og være en smule mere aggressiv, siger Tauson i vinderinterviewet efter kampen og uddyber, hvad der fik hende tilbage på rette kurs.

- Min serv var nøglen i dag - og sidste parti ramte jeg nogle gode, hvor hun havde flere breakbolde. Det betød meget i dag, men jeg synes også, jeg spillede en solid kamp.

Har lært af comebacket

Efter kampen blev danskeren spurgt ind til, hvad hun som ung spiller tager med sig fra en kamp, hvor hun i perioder havde det svært men alligevel endte med at gå sejrrigt fra banen. Og her kom svaret prompte.

- Helt sikkert, at jeg kan komme tilbage, selvom jeg var nede med 4-1 mod en god spiller som Ajla (Tomljanovic, red.).

Derudover var sejren også ekstra speciel for danskeren, fordi hun ofte har set onsdagens sjetteseedede modstander spille i fjernsynet.

- Det er en spiller, jeg har set så mange gange på tv, så at vinde over hende var en stor ting for mig, siger Tauson.

I kvartfinalen skal Clara Tauson møde vinderen af kampen mellem amerikanske Christina McHale og Maria Camila Osorio Serrano fra Spanien.