Tennis

Tausons modstander fremhæver spøjs detalje før kvartfinale

18-årige Clara Tauson og 19-årige Maria Camila Osorio Serrano står fredag over for hinanden i WTA 250-turneringen i Charleston.

Se Tausons kvartfinale fredag på TV 2 SPORT eller TV 2 PLAY

For to år siden viste de sig frem som fremtidens mulige stjerner, og nu har de bekræftet, at der var noget om snakken.

Som juniorspillere vandt 18-årige Clara Tauson og 19-årige Maria Camila Osorio Serrano Grand Slam-titler. Først Tauson i Australian Open og siden Osorio Serrano i US Open.

Og imellem de to triumfer vandt 18-årige Leylah Fernandez så French Open.

I 2021 har de tre teenagere gentaget mønsteret. Tauson vandt sin første WTA-titel 7. marts. To uger senere vandt Fernandez for første gang på WTA Touren, og 11. april var det så Osorio Serranos tur til af løfte et WTA-trofæ.

- Det motiverer mig rigtig meget, for jeg føler mig som en del af den gruppe, og jeg kan opnå mange ting på WTA Touren, siger Orosio Serrano, der efter sin sejr i Bogotá er nummer 135 på verdensranglisten.

- Jeg håber at nå top-100 som de to andre. Det er mit mål for i år. Og forhåbentlig vinde flere titler.

Maria Camila Osorio Serrano vandt juniorernes US Open i 2019.

Unge spillere i Charleston

Canadiske Leylah Fernandez er på 72.-pladsen. Clara Tauson har været oppe som nummer 96 på verdensranglisten, men er faldet tilbage som nummer 101.

Fernandez røg dog ud i anden runde i denne uges turnering i Charleston, hvor Clara Tauson i kvartfinalen møder colombianske Osorio Serrano.

Hele seks spillere under 20 år havde spillet sig blandt de sidste 16 spillere i turneringen. Tre af dem er tilbage i kvartfinalerne.

- Det er vigtigt for os. Vi har en utroligt ry for at være et springbræt til succes, siger Bob Moran, der er turneringsdirektør, til WTA's hjemmeside.

- Piger spiller tennis på højt niveau fra en ung alder, og de udvikler sig til unge kvinder, der spiller professionel tennis. Det lader ikke til at være et problem for niveauet, og det viser bredden og kvaliteten blandt dem, der kommer frem.

Kampen mellem Tauson og Osorio Serrano spilles fredag aften klokken 22 og kan ses på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.