Tennis

Tauson-lejr er bekymret – vil overvåge skade 'meget nøje'

Clara Tauson trak sig fra kvartfinalen i WTA-turneringen i Charleston på grund af problemer med knæet.

Hun sendte serven i nettet, løftede hånden som en markering på, at hun ikke kunne fortsætte, kiggede op i luften og gik grædende mod nettet.

Tauson har siden første kamp i Charleston døjet med en knæskade, og fredag aften blev smerten for meget. Derfor valgte hun at trække sig fra WTA-kvartfinalen mod Maria Camila Osorio Serrano efter et parti i andet sæt.

En skade, der dage efter giver anledning panderynker.

- Det er bekymrende. Men det var det allerede, da det skete. Det så akavet ud. Nu skal hun til Europa og udredes hurtigst muligt.

- De kommende dage og uge(r) vil vi overvåge skaden nøje og være ekstremt forsigtige, skriver Søren Tauson i en SMS til TV 2 SPORT og tilføjer, at de PCR-tests, der kræves, kan forsinke rejsen.

TV 2 SPORTs tennisekspert Tine Scheuer-Larsen vurderer, at "det var det eneste rigtige at gøre", selvom der var en semifinale og point til verdensranglisten på spil.

- Det er en fornuftig beslutning, hvis det viser sig, at det kunne blive værre ved at spille. Men det er meget trist. Det er virkelig synd for hende.

Danskeren tabte første sæt 6-4, og på trods af en længere behandling i pausen mellem første og andet sæt, blev hun aldrig for alvor klar til at fortsætte, selvom hun gav det et sidste skud.

Kunne være gået langt

På trods af en tilbagevendende smerte i knæet havde den 18-årige dansker gang i en god turnering i Charleston, så det er ikke kun en skade og ærgrelse, som den danske tennisspiller tager med i bagagen mod Europa.

- I Charleston så vi Clara tage gode takter fra træningsbanen med ind i kamp og spille noget rigtig god tennis, så på den måde er det positivt, skriver Søren Tauson.

Også TV 2 SPORTs tenniskommentator Henrik Jensen har set en god udgave af Clara Tauson i Charleston, hvor hun fik oprejsning efter sit skuffende nederlag i Colombia ugen forinden.

- Det er selvfølgelig rigtig trist at se hende, fordi der var så store muligheder og så store chancer for, at hun kunne være gået langt i den her turnering. Især efter de to første kampe, hvor hun har spillet så storartet.

- Tennis kan virkelig være en ond sport. Onsdag aften jublede hun og var rigtig glad efter en fantastisk flot sejr, og fredag aften måtte hun grædende forlade banen med en knæskade. Der var ingen grund til at fortsætte, og det var tydeligt at se, at hun slet ikke kunne serve eller spille opgøret færdig, siger Henrik Jensen.

Store turneringer venter

Beslutningen om at trække sig og undgå en forværring af skaden kan vise sig at være rigtig meget værd, da danskeren går en tid med flere store turneringer i møde.

Her står den blandt andet på French Open, hvorfor hun gerne skulle være sin skade nogenlunde kvit. Inden French Open ligger der flere store turneringer i blandt andet Rom og Madrid, hvor hun som minimum vil være sikret en plads i kvalifikationen.

- Der venter altså nogle meget vigtige turneringer i de kommende måneder. For eksempel French Open, hvor hun er direkte inde i hovedturneringen.

- Så det var et et klogt valgt, og nu gælder det bare om at komme hjem til Europa og få det her knæ i orden, så hun kan blive klar til de her store, vigtige turneringer, der venter i de kommende måneder, siger Henrik Jensen.

Søren Tauson skriver, at de i den kommende tid vil anvende et forsigtigshedsprincip i forhold til, hvilke turneringer det danske stortalent skal spille.