Tennis

Tauson er tilbage fra knæskade

I midten af april trak Clara Tauson sig fra kvartfinalen i WTA 250-turneringen i Charleston med smerter. Nu er hun klar til at konkurrere igen.

For 13 dage siden kiggede hun tårevædet op i himlen, inden hun forlod det grønne grus i Charleston kort inde i andet sæt.

Smerterne i Clara Tausons venstre knæ var for store til at kæmpe videre i kvartfinalen i WTA 250-turneringen.

Men nu er det store tennistalent atter klar til at gribe ketsjeren og spille tenniskampe. Det fortæller Justine Henin, der ejer det akademi, Tauson træner på til daglig.

- Hun har det rigtig godt. Hun har fået slappet af under sin genoptræning, og hun har set bedre ud i de sidste par dage. Hun er godt på vej til at blive klar til turneringen i Frankrig i næste uge, oplyser Henin til TV 2 SPORT.

Her venter WTA 125-turneringen i Saint-Malo. Kampoversigten er dog endnu ikke frigivet.

Allerede inden kvartfinalen i Charleston var Tausons knæ pakket ind i forbinding efter et uheld i en kamp i samme turnering, hvor hun slog russiske Liudmila Samsonova.

Selvom TV 2 SPORTs tennisekspert Tine Scheuer-Larsen var bekymret på danskerens vegne, gik hendes far, Søren Tauson, ud og beroligede, da han kunne fortælle, at der ikke var konstateret nogle ledbåndsskader.

En del af læringen

Justine Henin fortæller også, at skaden har givet Tauson en masse erfaring.

- Jeg var ude og se hende træne for nogle dage siden. Hun er i god forfatning, selvom frygten for fremtidige skader selvfølgelig fylder lidt. Men det er en del af hendes læring og faktisk også en kvalitet, siger Justine Henin.

Her henviser den tidligere verdensetter til, at Tauson altid har snuden i sporet i forhold til at udvikle sig yderligere.

Clara Tauson, som lige nu er nummer 94 på verdensranglisten, er sikker på deltagelse i hovedrunden med 128 spillere i Grand Slam-turneringen French Open.