Tennis

Tauson vandt første kamp efter skade

Clara Tauson spillede sig mandag ind i WTA 125-turneringen i franske Saint-Malo.

Clara Tauson er tilbage på vindersporet efter sit uheld i Charleston, hvor hun grædende måtte opgive en kvartfinalekamp 16. april.

Den danske tennisspiller vandt kvalifikationsfinalen over franske Amandine Hesse med 6-2, 6-4, og hun er dermed klar til WTA 125-turneringen i Saint-Malo, hvor en lang række spillere fra top-100 i verden deltager.

I 2. runde skal Tauson op mod 20-årige Varvara Gracheva fra Rusland. Hun er nummer 96 på verdensranglisten.

Den 18-årige dansker var overbevisende i første sæt, som hun vandt med 6-2, mens det var et ret jævnbyrdigt andet sæt, hvor den franske modstander brød danskerens serv én gang.

Tauson udnyttede dog sine to breakbolde og vandt sæt med 6-2.

Senest Tauson slog Armandine Hesse i en kvalifikationsfinale var også i Frankrig, nemlig i Lyon, hvor Tauson endte med at vinde turneringen efter syv sejre i træk.

Det er endnu ikke sat navn på modstanderen til Clara Tauson i første runde, idet kvalifikationsturneringen endnu ikke er færdigspillet i Saint-Malo.

Hun spillede uden forbinding på sit venstre knæ, og Tauson er forhåbentligt i topform. Hun er nemlig også tilmeldt doubleturneringen, hvor hun spiller sammen med Aliaksandra Sasnovich fra Hviderusland - en spiller, som Clara Tauson potentielt kan møde i sin første kamp i singlerækken.

Allerede i sidste uge var Tauson godt på vej tilbage, fortalte den tidligere topspiller Justine Henin, hvis tennisakademi Tauson er tilknyttet.

- Hun har det rigtig godt. Hun har fået slappet af under sin genoptræning, og hun har set bedre ud i de sidste par dage. Hun er godt på vej til at blive klar til turneringen i Frankrig i næste uge, sagde Henin til TV 2 SPORT.

- Jeg var ude og se hende træne for nogle dage siden. Hun er i god forfatning, selvom frygten for fremtidige skader selvfølgelig fylder lidt. Men det er en del af hendes læring og faktisk også en kvalitet.

Der er en del point på spil i turneringen i Frankrig, hvor der er 160 til vinderen af turneringen og en præmiecheck på knap 100.000 kroner.