Tennis

Komet får fødselsdagsgave, han aldrig glemmer

Carlos Alcaraz møder ingen ringere end Rafael Nadal i anden runde af den store grusturnering i Madrid.

Se Nadal-Alcaraz på TV 2 SPORT X og TV 2 PLAY

Hans 18 års fødselsdag foregår ikke i et forsamlingshus og involverer 18 shots, men Carlos Alcaraz kommer med garanti til at huske dagen resten af livet.

Tenniskometen fylder år i dag, hvor han skal møde grusstjernen over dem alle, landsmanden Rafael Nadal, i anden runde af ATP 1000-turneringen i Madrid.

- Det er den bedste fødselsdagsgave, jeg kunne ønske mig. En drøm går i opfyldelse. At spille mod Rafa her i Madrid for spansk publikum bliver et øjeblik, jeg aldrig glemmer, og jeg vil lære af ham, siger Alcaraz ifølge ATP Tourens hjemmeside.

Fremadstormende

Inden coronapandemien efterlod sportsverdenen i dødvande, var Alcaraz på kort tid kravlet 200 pladser frem på verdensranglisten og nærmede sig top-300 som 16-årig.

Nu er spanieren helt oppe som nummer 120 og er allerede blevet nævnt som 34-årige Rafael Nadals arvtager.

- Rafa holder ikke for evigt. Sådan er livet desværre. Om nogle år tror jeg, Carlos er blandt verdens bedste og kæmper om Grand Slam-titler, siger den spanske tennislegende Carlos Moya.

- Måske når de at møde hinanden i en stor finale. Rafa har spillet på et ekstremt højt niveau i mange år, og om et eller to år er Carlos måske klar til at kæmpe med i de turneringer.

Kæmper med nerver

For Carlos Alcaraz er det dog nuet, der overstråler alting. Onsdag ved 15-tiden træder han i Manolo Santana-arenaen i Madrid og spiller mod barndomsidolet om en plads i 1/8-finalen.

- Jeg arbejder med at håndtere nerver. På de vanskelige tidspunkter prøver jeg at være aggressivt og spille mit eget spil. Jeg forbedrer mig skridt for skridt, og denne slags kampe hjælper mig med at vokse.

I første runde slog Alcaraz verdensranglistens nummer 34, Adrian Mannarino, i to sikre sæt.