Tennis

Djokovic skreg ad dommer

Frustrationerne løb løbsk, da Novak Djokovic havde uventede problemer i sin første kamp i Rom.

Den silende regn var ikke nok til at køle verdens bedste tennisspiller ned.

Netop regnen fik nemlig Novak Djokovics temperament til at koge over, da han mødte amerikaneren Taylor Fritz i anden runde af ATP 1000-turneringen i Rom.

Djokovic servede for at vinde kampen i to sæt, men i stedet for at vinde andet sæt med 6-4, blev han brudt til stillingen 5-5.

Derefter fik kampens dommer et spørgsmål, der blev skreget af serberens lungers fulde kraft.

- Hvor meget længere vil du spille?

Kampen blev afbrudt

Djokovic mente, at den silende regn var for meget. Han ville have kampen stoppet.

- Jeg spurgte tre gange, og du tjekker intet, lød anklagen.

Novak Djokovic gav kampens dommer alvorlige skældud, fordi det regnede.

Det var dommeren ikke enig i, men mente dog, at regnen var taget til, hvorfor han forlod dommerstolen for at tilse banen.

- Ja, den tager til, klart, lød det sarkastiske svar.

Efter kort ventetid, hvor Djokovic havde søgt ly i spillerindgangen, kom dommeren ud for at give en status. Han fortalte, at de lige nu overvejede at afbryde kampen. Djokovic svarede ham ikke.

- Dommeren er altså også bange for Djokovic. Han har lige fået voksen-skældud, sagde TV 2 SPORTs tennisekspert Patrik Wozniacki under kommenteringen af kampen.

- Vi har en Djokovic, som er på randen til eksplosion, og det gjorde han så også, da han blev breaket. Han har virket lidt fraværende kampen igennem. Der har været et eller andet, der ulmede i kanten. Det har fået frit løb i andet sæt.

'Mistede besindelsen'

Novak Djokovic vandt første sæt med 6-3, og da spillerne kom tilbage på banen i Rom, fik serberen rystet frustrationerne af sig og vandt andet sæt efter en tiebreak, som sluttede 7-5.

- Når det regner, bliver grus til mudder. Sammen med dommeren og modspilleren er man nødt til at finde ud af, hvornår man skal stoppe, sagde Djokovic efter kampen.

- Mod slutningen var det svært, og når man kastede bolden op (ved serv, red.), fik man regn i øjnene. Men det er ikke første gang og formentlig heller ikke sidste gang, jeg oplever sådanne forhold. Selv med den erfaring, jeg har, bliver jeg stadig vred og mister besindelsen. Sådan er det. Jeg tror, jeg kan tage vigtig læring med mig.

I tredje runde møder serberen enten Cameron Norrie eller Alejandro Davidovich Fokina, der er henholdsvis nummer 49 og 48 i verden. De mødes onsdag.

Djokovic var som topseedet oversidder i første runde.