Tennis

Nadal i smerter - snubler over linjen

Rafael Nadal slog sin hofte og skulder, da han faldt over linjen under kampen mod Alexander Zverev ved ATP 1000-turneringen i Rom.

Normalt er linjerne på en tennisbane ikke noget, man behøver at ikke frygte et sammenstød med.

Men fredag måtte Rafael Nadal alligevel sande, at han måske i fremtiden skal holde et ekstra vågent øje med de hvide streger i gruset.

Ved afslutningen på første sæt af kvartfinalekampen i Rom mod Alexander Zverev faldt Nadal pludselig til jorden, mens han var på vej frem til nettet for at afgøre en bold. Ifølge tv-billederne og spanierens egen oplevelse, var det en forhøjning på linjen, der var skyld i faldet.

- Det var ret klart, hvad der skete. Nogle linjer er højere end resten af banen, så når du rører linjen, bliver det farligt. Sådan er det, siger Nadal på et pressemøde efter kampen.

Her vælter Rafael Nadal på vej op mod nettet.
Her kan man se, hvordan linjen ligger ujævnt i gruset.

Kæmpede videre

Efter faldet skulle Nadal bruge et halvt minut på at komme sig over smerten, hvorefter han med grus op til begge ører rejste sig for igen at optage kampen - til stor glæde for de bekymrede tilskuere.

En glæde, der formentlig gav Nadal et ekstra skud energi, som han kunne bruge i resten af kampen.

Faldet fik nemlig ikke nogen større betydning for gruskongens videre spil. Han vandt både det igangværende sæt, det efterfølgende og tog dermed sejren i kampen.

Med fredagens resultat er Nadal videre til semifinalen ved ATP 1000-turneringen i Rom. Her møder han Reilly Opelka, der er nummer 47 på verdensranglisten.

Turneringen kan Rafael Nadal bruge som opvarmning til French Open, som begynder den 30. maj. En turnering, han har vundet 13 gange i karrieren.

Semifinalerne ved turneringen i Rom kan ses på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY søndag fra klokken 13.00.