Tennis

Tauson tæt på Williams-brag

Clara Tauson har aldrig været tættere på at møde den amerikanske tennisstjerne.

Clara Tauson skal vinde en kamp, og det samme skal Serena Williams.

Sker det, står Clara Tauson overfor den amerikanske verdensstjerne i WTA-turneringen i italienske Parma i næste uge. Det står klart efter lørdagens lodtrækning.

- Det ville jo være en fantastisk oplevelse og et unikt tidligt højdepunkt for den unge danske tennisstjerne, hvis hun får lov til at møde verdens - i mine øjne - bedste kvindelige tennisspiller i nyere tid, siger TV 2 SPORTs tennisekspert Tine Scheuer og tilføjer:

- Sikke en oplevelse, som Clara skal nyde i fulde drag. For det er jo nok ikke mange chancer, man får i karrieren for at møde Serena Williams, som næppe spiller mange år endnu. Ja, måske er hun i gang med sin sidste sæson. Vi kan kun håbe på, at Clara og Serena vinder deres første opgør i Parma, så vi får en drømmekamp mellem de to på den store bane i Parma.

Møder tjekke i første kamp

Clara Tauson skal dog vinde sin første kamp i turneringen, og her møder hun en af verdens bedste doublespillere i form af Katerina Siniakova fra Tjekkiet. Hun er nummer 68 på ranglisten, og Tauson er nummer 91.

- Tjekkiske Siniakova er dygtig spiller på grus, hvor hun har taget flotte sejre. Men hun er ikke samme form i single nu, som hun var for få sæsoner siden med sin plads tæt på de 30 bedste i verden.

- Det virker, som om hendes store succes med Grand Slam-titler i double har gjort, at hun har mistet noget styrke, når hun står alene på banen uden sin dygtige doublemakker Barbora Krejcikova, lyder vurderingen fra Tine Scheuer.

Den 25-årige tjekke tog sine største sejre i single for tre-fire år siden, hvor hun vandt en af sine WTA-titler med en sejr i finalen over Carolina Wozniacki i svenske Båstad.

Siniakova har vundet flere store titler i double sammen med Krejcikova, hvor det tjekkiske par vandt Wimbledon og French Open sammen i 2018. Siniakova har også været nummer et i verden i double og var senest i finalen ved Australian Open i år, hvor hun og Krejcikova tabte til Aryna Sabalenka og Elise Mertens.

- Clara Tauson skal gerne ramme højt niveau i opgøret mod Sinakova, for selvom tjekken kun har vundet 4 af 12 kampe i år, så kan hun godt på dagen ramme højt niveau. Især hvis humøret er godt hos hende, for så rammer Siniakova bolden med høj kraft og præcision og kan levere mange rene vinderslag på banen.

- Men jeg tror, at Tauson har god chance for at besejre tjekken, hvis Clara får lov til at styre duellerne i løbet af kampen, siger Tine Scheuer.

Serena Williams deltager i turneringen, fordi hun tabte første runde i Rom til Nadia Podoroska.

Der er endnu ikke sat navn på modstanderen til Serena Williams, som sagde ja til et wildcard til turneringen i Parma, efter at hun tabte sin første kamp

Der er ikke endnu oplyst fra arrangørerne af turneringen, om Clara Tauson spiller sin første kamp i Parma mandag eller tirsdag.