Tennis

Holger Rune deler undskyldning fra fan

Det er ikke unormalt for Holger Rune at blive svinet til på sociale medier efter et nederlag, men søndag fik han også en stor undskyldning.

Holger Runes nederlag i finalen ved Challenger-turneringen i Portugal søndag var mere, end en af danskerens følgere på Instagram kunne tåle.

Følgeren efterlod så grimme beskeder i Holger Runes indbakke, at de blev besvaret med en blokering, men så skete der noget, der nok ikke sker så ofte.

Den pågældende følger oprettede en ny Instagram-profil, så han kunne give en undskyldning.

- Jeg sendte en ond besked om, at du fejlede, og at du er en gnom. Det vil jeg virkelig gerne undskylde for. Jeg har ikke så mange penge og spillede 600 bucks på dig. Du fortjente ikke at blive svinet til. Undskyld, jeg har det forfærdeligt over det, skrev følgeren blandt andet.

Efterfølgende har Holger Rune valgt at dele hele samtalen på sin mystory på Instagram.

- Tak, fordi du er ærlig. Støtte er vigtigt i en solosport som tennis, skrev danskeren tilbage, hvorefter han roser følgeren for at mande sig op og undskylde.

Deler i den gode tones tjeneste

Til TV 2 SPORT fortæller Holger Runes mor og manager, Aneke Rune, at tennistalentet ikke lader sig påvirke af den slags beskeder.

Når han vælger at dele følgerens undskyldning med offentligheden, er det et forsøg på appellere til god tone på sociale medier fremfor at udstøde og udskamme.

- Holger ved godt, hvad det handler om. For nogen er hans kamp måske næste uges middag, og så bliver tonen mere alvorlig.

- Dermed ikke sagt, at vi acceptere, at man kan tale, som man vil, men som regel klapper de også i, når man skriver tilbage og beder dem tale ordenligt, siger Aneke Rune, der samtidig fortæller, at endnu flere følgere har fulgt trop og givet sin støtte til Holger Rune til kende i indbakken på baggrund af delingen.

Holger Rune tabte finalen i Portugal i tre sæt til hjemmebanehelten Gastao Elias.

Sker særligt efter nederlag

Det er ikke første gang, tilsvininger og grimme beskeder lander i Holger Runes indbakke, og det blev næppe den sidste.

- Der kommer en håndfuld beskeder fra bettere efter en tabt kamp. De er virkelig nasty, men vi blokerer dem, fortæller Aneke Rune.

- Så er der jo ham her (følgeren, red.), der formentlig har fulgt kampene og set, at Holger virkelig lægger hjerte og sjæl i alle kampe, og så har fortrudt sine eder.

Holger Rune er nummer 291 i verden. Allerede tirsdag skal han på grus igen i en Challenger-turnering i Italien.