Tennis

- Jeg er ked af min opførsel, siger Rune efter homofobiske udbrud

Holger Rune fortryder og undskylder for, at han udtrykte sig med homofobiske vendinger i en kamp.

Holger Rune er kommet i modvind, efter han udtrykte sig homofobisk i en tenniskamp lørdag.

Og nu siger den 18-årige tennisspiller undskyld til dem, der måtte føle sig stødt af de vendinger, han brugte. Det var blandt andet tilråb som 'du går bare og spiller bøsserøv' og 'alléz, bøsse'.

- Det var på ingen måde for at såre nogen. Jeg har fuld respekt for homoseksuelle. Jeg vil aldrig nogensinde sige sådan nogle ting igen, siger Holger Rune til TV 2 SPORT og fortsætter:

- Personligt er jeg ked af min opførsel, for jeg har ikke lyst til at være en type, der går rundt og siger sådan nogle ting.

Vil du sige undskyld til dem, der måtte føle sig stødt?

- Ja, 100 procent. Jeg elsker forskelligheder. Jeg har ingenting imod bøsser og lesbiske. Ingenting. Det var bare lige i momentet. Jeg kunne lige så godt have sagt tissemyre, vasketøj, pis eller noget helt andet. Det var slet ikke for at såre ham eller såre nogen overhovedet.

- Når man står i semifinalen og er stresset i momentet - ikke at det er en undskyldning - så kommer der nogle gange nogle forfærdelige ting ud af ens mund. Men det er jeg vanvittigt ked af. Jeg er meget ked af mit sprogbrug, og jeg har ikke ment de ting, jeg har sagt. Jeg mente ingenting med det. Jeg var bare sur og frustreret, siger Holger Rune.

Det var i forbindelse med en hård duel i første sæt i semifinalen ved challengerturneringen i Biella i Italien, at episoden fandt sted. Holger Rune endte med at vinde opgøret mod argentinske Thomas Etcheverry i tre sæt med cifrene 7-5, 2-6, 6-2.

- Ikke et godt forbillede for dansk tennis

Det 18-årige tennistalent vil nu tage ved lære af episoden, der har fyldt meget i hans tanker det seneste døgn.

- Jeg er jo stadig ung og skal tage ved lære. Ikke at det giver mig tilladelse til at sige sådan noget pis. Jeg fik en lærestreg, og jeg synes, det er fair, at folk kommenterer på det. Det er ikke i orden. Og det er ikke et godt forbillede for dansk tennis.

- Så jeg er totalt ked af det, og jeg håber, at alle vil tage imod min undskyldning. Jeg håber virkelig ikke, at jeg vil fremstå på en ubehagelig måde, siger Holger Rune.

I søndagens finale slog Holger Rune argentinske Marco Trungelliti og sikrede sig karrierens største sejr.

Den unge dansker slog sin langt mere rutinerede modstander med 6-3, 5-7, 7-6. Sidste sæt blev afgjort i en tiebreak.