Tennis

Ny Wimbledon-makker til Løchte

Frederik Løchte kalder sin nye makker for stærk og med godt blik for spillet.

Han har vundet Wimbledon én gang, og når Frederik Løchte Nielsen går på banen til 2021-udgaven af Grand Slam-turneringen, bliver det for niende gang.

Og denne gang får han en kroatisk spiller ved sin side i herredouble, hvor Franco Skugor bliver danskerens makker i turneringen, som Frederik Løchte vandt i 2012.

- Han er en meget stærk doublespiller, som har et godt blik for spillet på det hurtige græs, hvor han har vundet en del kampe i karrieren. Vi har kendt hinanden i en del sæsoner, så selvom vi ikke har spillet sammen før på banen, så tror jeg, at vi nok skal spille god græstennis sammen til Wimbledon, siger Frederik Løchte Nielsen til TV 2 SPORT.

Franco Skugor er ny makker til Løchte.

Franco Skugor er 33 år, han er lige nu nummer 37 på ATP's doublerangliste, og senest har kroaten været i kvartfinalen i French Open med Rohan Bopanna fra Indien.

Den kroatiske tennisspiller har to gange været i en Wimbledon semifinale, og han har vundet seks ATP-titler i double - en af dem på græs i Holland i 2018, hvor han senest nåede frem til en semifinale til Wimbledon.

Frederik Løchte Nielsen glæder sig ekstra meget til at spille Wimbledon i år, hvor han igen skal spille på det berømte græs efter to års pause, idet Wimbledon blev aflyst i 2020 på grund af coronapandemien.

- Wimbledon er absolut en af mine favoritturneringer, hvor jeg har mange gode minder - især fra sejren i 2012 - men også fordi jeg befinder mig godt spillemæssigt på græs. Det er en turnering, som har mange gode traditioner, som jeg er glad for. Især at vi spiller bedst af fem sæt i doubleturneringen, hvor der heller ikke spilles en afgørende bold ved stillingen 40-40 i partier.

- Jeg tør ikke spå om vores muligheder, men føler, at vi kan få nogle gode sejre til Wimbledon, hvis vi begge kan ramme et højt niveau sammen på banen, fortæller Frederik Løchte Nielsen.

Doubleparret fra Danmark og Kroatien får mulighed for at teste deres samarbejde på græs inden Wimbledon, idet Frederik Løchte og Franco Skugor spiller med i doubleturneringerne i tyske Halle i næste uge og i Eastbourne ugen før Wimbledons start den 28.juni.