Holger Rune straffes for homofobiske tilråb

Det har talt med i ATP's domsafsigelse, at Holger Rune har undskyldt og ingen historik har med lignende tilfælde.

1500 euro.

Så meget skal Holger Rune hive frem fra pungen og betale for sine homofobiske vendinger under en kamp 5. juni. Det oplyser en talsperson fra ATP til TV 2 SPORT.

Beløbet svarer til cirka 11.000 kroner.

Herrernes tennisorganisation har vurderet, at den danske tennisspiller har overtrådt ATP's adfærsregler, da han blandt andet råbte "Din kussespiller, mand!" og "Du kan kraftedeme ikke noget selv! Du går bare og spiller bøsserøv!" efter sin modstander, Thomas Etcheverry, i semifinalen i challengerturneringen i italienske Biella.

Talspersonen oplyser, at ATP har taget med i deres dom, at Holger Rune efterfølgende har undskyldt, og at han ikke har en historik med bøder på lignende turneringsniveau.

Vandt turneringen

Skældsordene mod den argentinske modstander blev råbt på dansk, men et baglinjekamera opfangede ordene, og de blev siden oversat. Det fik ATP for en uge siden til at undersøge sagen nærmere.

Holger Rune vandt semifinalen i tre sæt. Han trak sig også sejrrigt ud af finalen dagen efter, og dermed modtog han 6190 euro for sin titel i turneringen.

I denne uge deltog danskeren i en challengerturnering i den franske by Lyon. Undervejs i kvartfinalen mod svenske Elias Ymer trak han sig dog.