Wimbledon

Tauson ude af Wimbledon efter første runde

Clara Tauson er ude af Wimbledon efter et nederlag til den forsvarende French Open-vinder.

Oddsene var ikke med Clara Tauson inden kampen.

Det danske tennistalent stod over for den nye French Open-vinder ved første runde i Wimbledon.

Tauson kæmpede bravt, men frustrationerne blev også tydelige undervejs, hvor danskeren tabte 2-0 i sæt til tjekkiske Barbora Krejcíková.

TAUSON 0 - 2 KREJCIKOVA

  • 1. sæt: 3-6
  • 2. sæt: 2-6

25-årige Krejcíková og 18-årige Tauson stod begge to inden dagens opgør uden en eneste WTA-sejr på græs i løbet af karrieren. Tjekken løb derfor med håneretten, hvad det angår.

Kampen var Tausons første nogensinde ved seniorernes Wimbledon.

Sådan forløb kampen

Af Ritzau

14.-seedede Krejcikova afgjorde kampen ved at bryde Tausons serv for tredje gang i andet sæt og møder nu tyske Andrea Petkovic i anden runde.

At danskeren måtte gå fra banen som taber, er ikke nogen stor overraskelse. Det er blot to uger, siden tjekken vandt French Open, og formstærke Krejcikova er nu noteret for 13 vundne kampe i træk.

De to spillere måtte vente dog længe på at komme i aktion på det tætklippede græs i London.

Udskudt på grund af regn

Kampen var oprindelig programsat til først på eftermiddagen, men som så ofte før i Wimbledon blev planerne forpurret af vedvarende regn over den britiske hovedstad.

Først ud på aftenen var vejret godt nok til, at spillerne kunne komme på banen, og i starten var Tauson faktisk i stand til at skabe en forholdsvis jævnbyrdig kamp.

Man fik dog et fingerpeg om, hvor det bar hen, da Krejcikova lavede kampens første servegennembrud til føring på 4-2. Det blev eneste brud i første sæt, som storfavoritten vandt med 6-3.

Clara Tauson vil formentlig ærgre sig over en del uprovokerede fejl, og at hun ikke udnyttede en eneste af sine fem breakbolde.

Tjekkiske Barbora Krejcíková vinder første sæt, men Clara Tausen fik presset hende til det sidste. Video: TV 2 SPORT

Alene i andet sæt havde hun fire muligheder for at bryde Krejcikovas serv, men tjekken fik afværget hver gang.

Til gengæld tabte Tauson sine to første servepartier, og dermed var håbet om en overraskelse reelt forsvundet.

Danskeren er dog ikke helt færdig på det berømte anlæg. Hun er nemlig også med i doublerækken, hvor hun onsdag træder ind i turneringen sammen med sin hviderussiske makker, Aliaksandra Sasnovich.