Wimbledon

Federer stikker til britisk helt: - Nu skal han sendes ud

Tennisstjernen Roger Federer er klar til tredje runde i Wimbledon, hvor han skal møde en britisk hjemmebanefavorit.

Du kan se kampen mellem Cameron Norrie og Roger Federer på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY lørdag.

- Jeg er glad på hans vegne, men det er nok nu.

Sådan siger tennisikonet Roger Federer inden kampen mod britiske Cameron Norrie. Efter kommentaren fulgte der et stort grin fra den schweiziske stjerne, og han er også fuld af roser til sin kommende modstander.

- Cam (Cameron Norrie, red.) er en god fyr, har haft et fantastisk år, spillede godt i Queens (turnering i London, red.) og er god her igen. Det bliver en hård kamp. Men nu skal han sendes ud, og jeg skal videre.

Federers kække kommentar kommer efter stjernens sejr i anden runde mod Richard Gasquet, hvor han vandt med 7-6, 6-1 og 6-4.

Roger Federer har indtil videre haft publikum med sig på Center Court, men han erkender også, at dette nok bliver ændret, når han møder hjemmebanedarlingen i tredje runde.

- Jeg håber, at det bliver en anderledes atmosfære, og at publikum går til den, uanset hvem de hepper på. Jeg forstår, hvis det er for ham, og hvis det er for mig, er det på grund af de sidste 20 år og alle de store kampe, jeg har spillet her, siger Federer.

Jeg er i tredje runde, og jeg er virkelig tilfreds mit niveau

Roger Federer

Det er også sikkert, at Norrie kommer stærk ind til opgøret. Der er nemlig kun to spillere, der har vundet flere kampe på ATP Touren i år, end han har, og det er græske Stefanos Tsitsipas og russiske Andrey Rublev.

- Det vigtigste er, at man ikke ryger ud

Roger Federer har kæmpet med slemme skader og har været igennem en dobbelt knæoperation. Han fortæller, at han ikke var blevet klar, hvis Wimbledon blev afholdt sidste år. Men nu siger Federer, at han er på vej tilbage.

Hvor langt er du fra det niveau, du gerne vil spille på?

- Det ved jeg ikke. Det er ikke det vigtigste, at man føler, at man er god i første og anden runde. Det vigtigste er, at man ikke ryger ud. For så skal man kigge på alt og stille sig selv spørgsmål, siger stjernen.

- Jeg er i tredje runde, og jeg er virkelig tilfreds mit niveau.

Norrie er rangeret til nummer 34 på verdensranglisten. Federer er nummer 8.