Wimbledon

Tauson har lært flere ting efter Wimbledon-exit

Clara Tauson er ikke tilfreds med den kvalitet, hun viste under Wimbledon. Hun glæder sig dog over den ekstra erfaring på græsset.

Første runde blev endestationen for Clara Tauson ved Wimbledon – både i single og i double.

Sammen med sin hviderussiske makker Aliaksandra Sasnovich tabte de nemlig i tre sæt til tyskerne Julia Wachaczyk og Mona Barthel fredag.

Den 18-årige dansker havde gode momenter i kampen, imens der også var situationer, hvor det var tydeligt at se, at hun ikke er helt hjemmevant på græsset. Det erkender Tauson også selv.

- Mit bundniveau skal blive højere, så hvis jeg har en dårlig dag, skal jeg kunne holde mit niveau på et vist niveau, når jeg har ikke har det godt. Jeg skal ramme banen med kvalitet, og det skal vi optimere, siger Clara Tauson efter kampen til TV 2 SPORT.

- Jeg tager nogle ekstra kampe med på græs, og jeg er forhåbentlig lidt mere solid, næste gang vi spiller. Det har været en ok oplevelse, selvom det ikke var det bedste spil, og jeg har arbejdet med mig selv.

Faldt aldrig sin rytme

Sasnovich og Tauson vandt kampens første sæt med 7-5, men tabte de efterfølgende sæt med 6-7 og 7-9. Dette betød også, at kampen varede hele 2 timer og 50 minutter.

- Man kan sige, at sådan er det i Grand Slams. Man spiller langt, og det er ikke noget, man er vant til. Jeg fandt ikke rigtig min rytme før 4-4 og 5-5 i tredje sæt, så det er lidt sent, siger Tauson.

Clara Tauson røg tirsdag ud af singleturneringen efter et nederlag i to sæt til årets French Open-vinder, Barbora Krejčíková, i første runde.

Tausons doublemakker er derimod stadig med i single. Sasnovich gik videre fra første runde, da modstanderen Serena Williams trak sig med en skade, og i anden runde besejrede hun japanske Nao Hibino.

Nu venter Angelique Kerber i tredje runde for Sasnovich fredag.