Wimbledon

Tauson håber på pause - har ikke været hjemme siden jul

Efter sit exit ved Wimbledon håber Clara Tauson nu på, at hun kan få noget tid hjemme hos familien.

Det kræver ofre, hvis man vil være blandt de 100 bedste spillere i verden.

Det har 18-årige Clara Tauson måtte sande i årets første syv måneder, hvor hun har rejst lang og rige rundt for at deltage i alverdens tennisturneringer. Det betyder, at hun ikke har været hjemme siden jul.

Efter sin sidste kamp ved Wimbledon, hvor det blev til et nederlag i doublen, håber hun nu på, at der kan findes tid og plads til lidt afslapning.

- Jeg har ikke været hjemme i lang tid. På et tidspunkt skal jeg lige hjem og vende og have en pause. Jeg har ikke været hjemme siden jul. Det har været hårdt, og det er hårdt – lige meget om man kan komme hjem eller ej. Jeg har ikke haft mulighed for at komme hjem på grund af karantæne blandt andet, siger Clara Tauson til TV 2 SPORT.

Tauson fortæller, at situationen har været særlig, da hun har været i karantæne i flere af de lande, hun har været rejst til på grund af de gældende coronarestriktioner. Det har gjort, at hun har brugt ekstra tid der.

- Det er første gang nogensinde, at jeg har været væk i så lang tid. Syv-otte måneder er lang tid, men sådan er verden lige nu, siger Tauson.

- Jeg savner mine venner og resten af min familie. Nu har jeg rejst med min mor i otte måneder – jeg kan rigtig godt lide min mor – men jeg savner da mine søstre, min far og mine venner.

Det er hæsligt at skulle forlade det her med to nederlag

Tauson om sit Wimbledon-exit

Har flere ting, hun kan arbejde med

Det er gode præstationer i år, der har sendt den unge dansker op på verdensranglistens nummer 93. Hun dog et gevaldigt hop, da hun vandt WTA-turneringen i Lyon i marts.

De seneste måneder er det dog blevet til flere exits i indledende i forskellige turneringer, og derfor håber hun, at der snart er lidt pause på programmet, der kan lade batterierne op.

- Det er fem måneder, jeg har været med i de her turneringer, og det er stadigvæk ikke lang tid. Jeg har haft op- og nedture – mange nedture her på det seneste, synes jeg. Det er ting, man kan arbejde med, siger Tauson.

Selvom hun ikke er tilfreds med sit spil ved Wimbledon, er der nu noget andet, hun kan se frem til.

- Det er hæsligt at skulle forlade det her med to nederlag. Jeg glæder mig til at komme hjem, men jeg ville gerne have gjort mere her – eller i hvert fald have spillet bedre, siger Tauson.

Clara Tauson røg tirsdag ud af singleturneringen efter et nederlag i to sæt til årets French Open-vinder, Barbora Krejčíková, i første runde.