Wimbledon

Tordner mod konkurrent: - Du ved, hun lyver. Det ved vi alle

En dramatisk situation udviklede sig imellem Ajla Tomljanovic og Jelena Opstapenko lørdag, hvor sidstnævnte blev beskyldt for at lyve.

- Du ved, hun lyver. Det ved vi alle.

Sådan sagde kroatiske Ajla Tomljanovic til kampens dommer i en meget frustreret tone, da hun mødte Jelena Ostapenko ved Wimbledon lørdag.

Tomljanovic havde brudt Ostapenkos serv og kom foran med 4-0 i det tredje og afgørende sæt, og Ostapenko var ramt, tilsyneladende også fysisk. Hun gik nemlig ud på sin stol ved sidelinjen, satte sig ned og ville have en læge på banen. Ostapenko havde muskulære problemer i sin mave, sagde hun.

Men kroaten på modsatte side var absolut ikke tilfreds med, at Ostapenko fik lov til at få en pause og en læge på banen.

- Jeg spillede en kamp for to uger siden, og jeg fik ikke lov til at gå ud, fordi jeg servede. Hvad er reglen? Du ved, hun lyver. Det ved vi alle. Kan du tilkalde en supervisor, sagde Tomljanovic på banen.

- Tager du det med i overvejelserne, at hun så fin ud i halvanden time, og så kommer der en akut skade? Jeg sætter mig ikke ned.

Jeg synes absolut ikke, hun viste respekt, fordi jeg havde ondt

Jelena Ostapenko

De britiske kommentatorer, der så kampen, så umiddelbart heller ikke en skade opstå i kampen.

Imens Ostapenko fik behandling, blev Tomljanovic stående på banen, hvor hun frustreret kiggede over mod Ostapenko. Da behandlingen skulle fortsætte i omklædningsrummet, begyndte kroaten at øve sig på sin serv.

Ostapenko kom tilbage, spillede færdig og tabte det sidste sæt med 2-6. Da de to spillere mødtes på midten af banen for at sige tak for kampen, havde den lettiske spiller en besked til Tomljanovic:

- Din opførsel er forfærdelig. Du har ingen respekt, sagde Ostapenko.

Børn ser op til hende, og hvad tænker de?

Holdningerne fløj igennem luften på de to pressemøder efter kampen, hvor Ajla Tomljanovic forklarede, hvorfor hun var så utilfreds.

- Jeg har før været i situationer, hvor spillerne bruger timeouten til at få modstanderen af banen. Det er som regel, når de er ved at tabe stort, og det er tæt imod enden. Hun kan sige, hun var skadet. Det tror jeg ikke, hun var. Der var intet i vejen igennem hele kampen, så hvorfor kalder hun den ved 0-4? siger kroaten.

- Normalt, når man har lidt problemer, spørger man, om man kan få en læge ved næste pause. Men hun gik bare ud og satte sig. Og så er det bare til at grine af, at hun efter kampen ikke mener, at jeg viser respekt. Hun har vundet en Grand Slam, og børn ser op til hende, og hvad tænker de?

Jelena Ostapenko forsvarer sig og mener, at hun havde følt smerterne i noget tid, og at det blev værre og værre.

- Jeg havde et problem med min mave i allerede i andet sæt, hvor jeg fik en forstrækning i en muskel. Jeg kunne ikke serve på grund af det.

- Hun kan ikke sige noget, når hun ikke ved, hvad jeg føler. Det blev mere og mere smertefuldt. Og jeg synes absolut ikke, hun viste respekt, fordi jeg havde ondt, siger Ostapenko.

Det korte og det lange er, at det er Tomljanovic, der er videre til fjerde runde ved Wimbledon. Her skal hun møde britiske Emma Raducano.