Wimbledon

18-årig brite er Wimbledons største overraskelse

Emma Raducanu har taget England med storm og er klar til den anden uge i Wimbledon.

Du kan se kampen mellem Raducanu og Tomljanovic på TV 2 SPORT X og TV 2 PLAY mandag aften.

- Det er en kæmpe overraskelse, at Raducanu går så langt.

Sådan lyder vurderingen fra tenniseksperten Tine Scheuer-Larsen, når hun skal sætte ord på de største overraskelser ved Wimbledon.

18-årige Emma Raducanu, der er nummer 388 i verden, har taget Wimbledon med storm, efter hun har sikret sig en plads i fjerde runde - svarende til 1/8-finalerne.

Raducanu kom ind i turneringen via kvalifikationen og har i hovedturneringen kun slået spillere, der er bedre rangeret i hende - senest nummer 45 i verden, Sorana-Mihaela Cirstea.

Kenneth Carlsen er enig i valget af den unge brite som en af de største overraskelser i turnerings første uge.

- Hun har gjort det fantastisk. Jeg sad inde på Court 1, da hun vandt sin seneste kamp. Det er en fornøjelse at se sådan en ung spiller med sådan et smil og en attitude. Med en positiv indstilling erobrede hun Court 1, og hun er kommet ind i hjertet hos publikum.

- Det var nærmest, som om det var Andy Murray, der spillede, hvor tilskuerne rejste sig op, og hvor der blev råbt og skreget. De engelske spillere har en ny stjerne, der er på vej, siger Carlsen.

Der er jo nogle, der er nødt til at være med i anden uge, så hvorfor ikke mig?

Emma Raducanu

Vil blive så længe som muligt

Raducanu er den eneste brite, der fortsat er med i singleturneringen, og derfor hviler der et stort pres på hendes skuldre fra hjemmebanepulibkummet.

- Det er vigtigt, at hun er med, fordi der er ikke flere herrespillere med i single, og det er dejligt, at det denne gang er kvinderne, der skal løfte det, siger Tine Scheuer-Larsen.

Den unge brite forsøger selv at tage det hele med ro. Hun er bare taknemmelig for, at hun har fået et wildcard.

- Det er fantastisk. Jeg ville bare gøre mit bedste og forsøge at vise, at jeg har fortjent min plads. Jeg er virkelig glad for, at Wimbledon har givet mig chancen, siger hun.

- Den måde, jeg går ind til kampene, er, at jeg tænker: ”Hvorfor ikke?”. Jeg tænker, at der er jo nogle, der er nødt til at være med i anden uge, så hvorfor ikke mig? Det er sådan, jeg går ind til det. Jeg forsøger bare at blive her så længe so muligt. Jeg har det bare sjovt. Der er taget hånd om det hele, så det er en fornøjelse at være her.

Kroatiske Ajla Tomljanovic skal møde den unge brite i fjerde runde i Wimbledon.