Wimbledon

Djokovic fryder sig over, at hans rival var ude i maratonkamp

Novak Djokovic står over for ungarske Marton Fucsovics i kvartfinalen efter en kamp, hvor ungareren brugt mange kræfter.

I en lang Grand Slam-turnering handler meget om, hvor mange kræfter man bruger indtil de afgørende kampe.

Derfor var der et smil på Novak Djokovics læber, da han hørte, at kampen, hvor hans kommende modstander skulle findes, var endt i fem sæt.

- Det er fantastisk, sagde Djokovic efter sin kamp, der gav et stort grin fra publikum.

- Jeg håber, at det regner, og at de er nødt til at udsætte kampen til i morgen. Nej, undskyld. Ingen regn.

Modstanderen bliver Marton Fucsovics fra Ungarn, der slog russiske Andrey Rublev efter en kamp, der varede to timer og 44 minutter.

Imens skulle verdensetteren kun bruge 1 time og 41 minutter på at slå Cristian Garin i sin 1/8-finale. Djokovic vandt med 6-2, 6-4, 6-2.

- Min selvtillid er meget, meget høj, efter jeg vandt French Open. Det en af de største sejre, jeg nogensinde har vundet, når man tænker på omstændighederne. Sejren har givet mig selvtillid og vinger til denne turnering, siger Djokovic.

Nyder bare at være i kvartfinalen

Marton Fucsovics ser frem til opgøret, men han ved også, at der nok ikke findes en svære modstander. Betingelserne bliver heller ikke bedre af den lange kamp, den ungarske spiller var igennem.

- Jeg har spillet mod ham et par gange, og han er åbenlyst en af de største nogensinde. Han har vundet denne turnering så mange gange, siger Fucsovics.

- Han spiller noget af det bedste tennis lige nu, og han har vundet French Open. Det er første gang, at jeg er i kvartfinalen i en Grand Slam, så jeg kommer bare til at nyde det.

Marton Fucsovics er nummer 48 på verdensranglisten.