Wimbledon

Dansk talent ude af junior-Wimbledon efter lang afbrydelse

17-årige Johanne Svendsen er ude af juniorernes Wimbledon efter et nederlag til kroatiske Petra Marcinko, der var præget af regn.

En deltagelse i første runde og en stor oplevelse rigere.

Det er, hvad 17-årige Johanne Svendsen kan tage med sig fra sin kamp i juniorernes Wimbledon.

Hun tabte nemlig i første runde til den 15-årige kroat Petra Marcinko. Svendsen imponerede ellers i kvalifikationsturneringen, men det gik ikke, da hun kom ind på det ikoniske Wimbledon-anlæg.

Hun tabte i to sæt med 3-6, 3-6 i en kamp, der blev afbrudt tre gange på grund af regn.

- Det var med lidt blandede følelser. Det var en god oplevelse at få lov til at stå på sådan en flot bane, men det var svært med alle de her regnpauser. Det var svært at finde flow i spillet, når vi blev stoppet efter ti minutter hver gang, siger hun til TV 2 SPORT.

- Men det har stadig været vildt sjovt at spille, selvom det var en mærkelig dag. Jeg vil tage med, at jeg står på Wimbledon, og jeg kvalificerede mig til det. Og så er der oplevelsen af at være her, fordi det er så flot og stort.

Svær start på kampen

Johanne Svendsen fik en svær start på kampen, hvor Marcinko først holdt serv, og efterfølgende blev danskeren brudt i sin egen serv. Det betød, at hun hurtigt kom bagud 0-2.

Svendsen forsøgte dog at svare igen og kom foran med 40-0 i tredje parti, men så kom regnen, og kampen blev afbrudt i to timer.

Herefter blev kampen genoptaget, og lige fra start udnyttede den unge dansker chancen og brød tilbage. Efterfølgende holdt danskeren serv, og hun udlignede til 2-2.

Ny regnpause

Petra Marcinko holdt serv, men igen måtte de forlade banen, fordi det igen begyndte at regne.

Klokken 18.30 blev kampen igen genoptaget, men det blev kun til et par partiers spil, inden regnen brød frem igen ved stillingen 4-3 til Marcinko.

To timer senere blev kampen genoptaget, og det var kroaten, der kom bedst fra start. Først brød hun Svendsen, inden Marcinko snuppede det første sæt.

Kroaten bedst fra andet sæt

I andet sæt kom Marcinko også bedste fra start, da hun var foran med 2-0. Herefter kom Johanne Svendsen endelig på tavlen i andet sæt efter et langt parti.

Den 15-årige kroat fortsatte med at spille sikkert og bragte sig også på 4-2. Danskeren kæmpede med sit spil og forærede flere point til kroaten på grund af fejl.

Stillingen var 5-3 til kroaten, da Johanne Svendsen kom under pres. Marcinko fik én matchbold i danskerens serv, og den udnyttede hun.