Wimbledon

Federers modstander gav uventet svar

Hubert Hurkacz ser det ikke som en ulempe, at han skal på banen tre dage i træk ved Wimbledon. Og det overraskede journalisterne på pressemødet.

Du kan se kampen mellem Hubert Hurkacz og Roger Federer på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY onsdag.

Der er 15 års forskel mellem de to spillere. Og den ene har den anden som sit idol.

Ungarske Hubert Hurkacz møder sin store helt, når han i kvartfinalen står over for Roger Federer. Hurkacz har dog fået en lidt problemfyldt optakt, da han først var i aktion mandag. Den kamp blev dog udsat til tirsdag, hvor det sidste sæt blev spillet.

Hubert Hurkacz vandt og skal nu i aktion igen onsdag. Han ser det dog ikke som noget skidt, at han skal på banen tre dage i træk, når han skal møde sit idol.

Føler du, at du har en ulempe ved at ved at have spillet i går, kommet tilbage i dag og så skal spille i morgen igen?

- Nej, jeg mener faktisk, at det har hjulpet mig, at jeg har spillet i dag, fordi jeg er blevet vant til forholdene, når der er tag på banen, og når der er publikum her. Jeg tror, at det kan hjælpe mig i næste runde, svarede han på pressemødet efter kampen.

Det var et overraskende svar. Det havde jeg ikke forventet, lød det fra journalisten.

- Ja. Det må du undskylde, sagde han med et lille smil.

Det er fantastisk, at jeg nu skal møde ham i en kvartfinale

Hubert Hurkacz

Specielt at spille imod Federer

Hubert Hurkacz er den kun fjerde mandlige polske tennisspiller til at spille sig blandt de sidste otte på Wimbledons berømte græs.

Wojtek Fibak (1980) samt Jerzy Janowicz og Lukasz Kubot (begge i 2013) har gjort det før.

Roger Federer har imidlertid vundet Wimbledon otte gange, og Hurkacz ser frem til udfordringen.

- Jeg er nødt til at forberede mig. Det er selvfølgelig noget specielt at spille imod Roger på sådan en stor, stor bane. Der vil helt sikkert være masser af publikum og mennesker.

- Selvfølgelig er Roger en speciel spiller. Det er ubeskriveligt, hvad han har præsteret igennem hele sin karriere. Det er fantastisk, at jeg nu skal møde ham i en kvartfinale. Jeg vil forsøge at spille mit bedste og måske have chance for at vinde kampen, siger Hurkacz.