Wimbledon

I dag træder dansk talent ind i junior-Wimbledon

17-årige Johanne Svendsen er klar til første runde i juniorernes Wimbledon, hvor hun kroatiske Petra Marcinko.

Det er en drøm, der går i opfyldelse, når hun træder ind på det ikoniske Wimbledon-anlæg.

Johanne Svendsen besejrede både Jasmine Conway og Teonwoo Ku i kvalifikationen til juniorernes Wimbledon og træder ind i hovedturneringen tirsdag. Her møder hun den 15-årige kroat Petra Marcinko.

Kvalifikationsturneringen blev ikke spillet på Wimbledons anlæg, men med en billet til hovedturneringen træder hun nu ind på de hellige græsplæner.

- Jeg glæder mig helt vildt. Det er selvfølgelig det her, jeg spiller for – at komme ind og spille på de her helt anderledes baner, og være hvor de store er, siger Johanne Svendsen til TV 2 SPORT.

- Jeg tror, det bliver virkelig overvældende. Det var overvældende at være til French Open og på det store anlæg, men det her bliver måske en lille smule vildere. Jeg har hørt, det er verdens flotteste anlæg.

Johanne Svendsen spille første kamp på bane 9. Desværre bliver kampen ikke vist på en tv-bane.

Græsset passer super godt til mig, hvis ikke jeg er nervøs og anspændt

Johanne Svendsen

Vil gerne vinde et par runder

Johanne Svendsen er rykket fra en plads som nummer 376 på verdensranglisten og op som nummer 48. Det er blandt andet sket efter, at hun vandt en juniorturneringen i Barranquilla.

Nu venter græsset, som den unge dansker ikke er helt vant til, men som hun er ved at finde sig til rette på.

- Jeg vil gerne forsøge at vinde i et par runder - og for mig er det også om at få en god oplevelse ud af det. Det er nogle gode spillere, jeg skal møde, siger Johanne Svendsen.

- Men græsset passer super godt til mig, hvis ikke jeg er nervøs og anspændt. Det ligger godt til mig, da jeg spiller hurtigt og aggressivt, og det bliver man nødt til, ellers kan man ikke vinde kampe.

Er med for at lære

Johanne Svendsen bliver trænet af Morten Christensen, og han forklarer, at der særligt er én ting, de arbejder på.

- Jeg har sagt til hende, at hun skal have tålmodighed, fordi det er et svært underlag at spille på, når man aldrig har prøvet det før. Jeg synes, at hun har spillet til at gøre det godt på græs.

- Hun er stadig grøn, og hun er med for at lære i år. Afhængigt at lodtrækningen tror jeg godt, at hun kan vinde to-tre kampe. Hun er også junior til næste år, og der forventer jeg, at hun spiller med om mesterskaberne, siger Morten Christensen til TV 2 SPORT.