Wimbledon

Overlegen polak sparker Federer ud med et brag

Hubert Hurkacz vandt over Roger Federer i kvartfinalen. I sidste sæt fik Federer ikke et ben til jorden.

Roger Federer har spillet stærk tennis i jagten på sin niende Wimbledon-titel - men onsdag gik det galt for schweizeren mod Hubert Hurkacz.

Den 24-årige polak spillede stærkt og vandt opgøret over sit idol i kvartfinalen med 6-3, 7-6, 6-0. Han er nu klar til sin første grand slam-semifinale.

Nu venter alle spændt på, om Roger Federer har spillet sin sidste Wimbledon-turnering.

Hubert Hurkacz' semifinale løber af stablen fredag, hvor han skal møde Matteo Berrettini, der sendte Felix Auger-Aliassime ud onsdag med en sejr i fire sæt.

Hubert Hurkacz kom ind til kvartfinalen med massiv selvtillid i rygsækken. I fjerde runde havde han som en rutineret ræv slået verdens nummer to, Daniil Medvedev.

Den kamp blev afgjort over to dage, fordi den blev afbrudt af regnvejr mandag aften. Derfor måtte den spilles færdig tirsdag og blev først afgjort efter fem sæt.

Hubert Hurkacz viste dog ingen tegn på træthed i kvartfinalen mod Roger Federer.

I første sæt pressede han Federer i schweizerens servepartier, og i fjerde forsøg lykkedes han med at bryde den tidligere verdensetters serv.

Roger Federer så ud til at komme tilbage i andet sæt, hvor han var foran med 4-1, men den 24-årige polak, der har Federer som idol, vendte det hele på hovedet og vandt sættet efter tiebreak.

I tredje sæt skulle Federer igen forsøge at komme tilbage i kampen - men han så mere og mere resignerende ud.

Hubert Hurkacz buldrede derudad og smadrede Roger Federer med 6-0.