Wimbledon

Barty slår eksmester og når sin første Wimbledon-finale

For første gang i karrieren er Ashleigh Barty klar til en finale i Wimbledon. Pliskova venter i finalen.

Den australske verdensetter i tennis Ashleigh Barty banede sig torsdag vej til Wimbledon-finalen.

I semifinalen gjorde hun det af med den tidligere verdensetter og Wimbledon-vinder Angelique Kerber, som måtte se Barty løbe med en sejr på 6-3, 7-6.

Ashleigh Barty har været godt kørende på græsset i Wimbledon, og nu skal hun sætte trumf på i finalen, hvor hun møder tjekkiske Karolina Pliskova, som i den anden semifinale slog den andenseedede hviderusser Aryna Sabalenka 5-7, 6-4, 6-4.

Ashleigh Barty fik en formidabel indledning på kampen. Hun vandt sit eget serveparti og brød derefter Kerber til 2-0.

I den resterende del af sættet spillede de meget lige op, og partierne var lange, men Barty holdt fast og tog sættet.

Fra begyndelsen af andet sæt blev det hele vendt på hovedet. Denne gang kom Kerber på 3-0, inden Barty samlede sig og kom på 1-3 – men så var australieren også vågen.

Hun skruede niveauet betragteligt op og begyndte stille og roligt at pille Kerber fra hinanden. Til sidst blev sættet og kampen afgjort i tiebreak, selv om Kerber kæmpede fint for sagen.

Ashleigh Barty har aldrig tidligere vundet Wimbledon, og det er første gang, hun når finalen.

Indtil videre har hun vundet én grand slam-turnering. Hun vandt således French Open i 2019. I US Open har hun nået fjerde runde to gange, mens hun i Australian Open har nået semifinalen.

Ikke desto mindre har hun ligget som etter på verdensranglisten siden 2019.

Bartys finalemodstander har selv ligget nummer et på verdensranglisten før, men Pliskova mangler i modsætning til australieren endnu at vinde en grand slam-titel. Pliskovas bedste resultat er finalen ved US Open i 2016.