Wimbledon

Italiener slår polsk overraskelse og når Wimbledon-finale

Matteo Berrettini er klar til sin første grand slam-finale efter en semifinalesejr i Wimbledon.

Matteo Berrettini er klar til at spille om sin første grand slam-titel.

Fredag nappede den italienske tennisspiller en finalebillet på græsset i Wimbledon. Det skete med en sejr over Hubert Hurkacz i semifinalen.

Berrettini sendte polakken, der slog Roger Federer ud af den prestigefyldte turnering i kvartfinalen, hjem med et nederlag i fire sæt med cifrene 6-3, 6-0, 6-7, 6-4 i en kamp, som italieneren kontrollerede det meste af tiden.

Berrettini skal enten møde Novak Djokovic eller Denis Shapovalov i søndagens finale. De to mødes senere fredag i den anden semifinale.

I første sæt fulgtes Berrettini og Hurkacz ad, indtil førstnævnte skruede bissen på. Italieneren brød først Hurkacz til 4-3 og fulgte op med efterfølgende at gøre det igen, så sættet blev lukket.

Andet sæt udviklede sig til en ydmygelse af polakken. Berrettini dominerede og skulle kun bruge 23 minutter på at vinde 6-0.

Hurkacz vågnede op, og tredje sæt var helt tæt. Efter tiebreak fik polakken sendt kampen ud i et fjerde sæt.

Her kom Berrettini tilbage i kontrol. Han lagde ud med at vinde i Hurkacz' serveparti, og så var kursen sat mod finalen. På italienerens anden matchbold var avancementet en realitet.

Inden Wimbledon var Berrettinis bedste resultat i en grand slam-turnering en semifinaledeltagelse i US Open i 2019.