Wimbledon

Djokovic sender besked til Federer og Nadal

Novak Djokovic har tangeret Roger Federer og Rafael Nadals 20 Grand Slam-sejre. Men det stopper ikke her, siger han.

Han kunne spejle sit ansigt i den guldbelagte pokal.

Novak Djokovic nød synet af Wimbledon-trofæet, som han holdt i sine hænder. Det sikrede han sig efter en finalesejr på 3-1 over italienske Matteo Berrettini.

Det var verdensetterens sjette Wimbledon-sejr, men det var mere end det. Det var samtidig også hans 20 Grand Slam-triumf i alt, og dermed tangerer han Rafael Nadal og Roger Federer, der har lige så mange sejre. Dog tyder på det, at der er flere i vente.

- Ingen af os kommer til at stoppe lige nu. Jeg har nævnt det før, men jeg er nødt til at hylde Federer og Nadal. De er legender i vores sport. Det er de to vigtigste spillere, jeg har mødt i min karriere. De er grunden til, at jeg er her, hvor jeg er i dag. De hjalp mig med at indse, hvor jeg skulle forbedre mig, siger Djokovic på banen efter sin sejr.

- Da jeg kom i top-10 for første gang, tabte jeg de største kampe til dem i tre-fire år. Der var noget, der skiftede i slutningen af 2010. De sidste 10 år har været en fantastisk rejse. Men det stopper ikke her, siger han med et glimt i øjet.

Jeg tror, at Federer går og overvejer i øjeblikket, om han skal fortsætte sin karriere

Kenneth Carlsen om Roger Federer

Kommer der en trodsreaktion?

TV 2 SPORTs tenniseksperter Kenneth Carlsen og Michael Tauson tror heller ikke, at Djokovic er færdig endnu.

- Jeg tror ikke på, at det er den sidste for ham. Han har stadigvæk tre-fire gode sæsonener i sig endnu. Så hvorfor skulle han ikke nappe to-tre-fire stykker mere? Det kan jeg sagtens se for mig, siger Tauson.

Kenneth Carlsen glæder sig til at se, om der kommer en trodsreaktion fra de to andre stjerner, som Djokovic har tangeret.

- Det bliver rigtig spændende at se Nadal og Federers reaktion. Jeg tror, at Federer går og overvejer i øjeblikket, om han skal fortsætte sin karriere, eller hvad der skal ske, siger Kennerth Carlsen.

Går efter Golden Grand Slam

Efter at have vundet årets første tre Grand Slam-titler kan Djokovic gå efter en ægte Grand Slam - en såkaldt Golden Grand Slam. Det kaldes det, når en tennisspiller vinder alle fire i samme kalenderår.

Det vil være første gang siden 1969 på herresiden, hvor Rod Laver præsterede den flotte bedrift.

- Jeg kunne bestemt forestille mig, at det kunne ske. Jeg giver det helt sikkert et skud, siger Djokovic.

Men først skal have lige forbi Roger Federer, der er ved at kæmpe sig tilbage fra en skade. Han har dog været ude og lykønske Djokovic efter den store triumf.

- Jeg er stolt af, at jeg har haft muligheden for at spille denne specielle tennisæra, skriver Federer blandt andet på Twitter.